Όσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία των ευρωεκλογών, μπορούμε να διακρίνουμε από τώρα τα δεδομένα που θα δούμε το βράδυ της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται και μετρούν την απήχηση των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, υπάρχουν δύο γυναικείες υποψηφιότητες της ΝΔ, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες. Ο λόγος για τις Νόνη Δούνια και Μαρία Σπυράκη, οι όποιες καταγράφουν ανοδικά νούμερα στις τελευταίες έρευνες.

Με δεδομένη, πάντως, και τη δυναμική της Ελίζα Βόζεμπεργκ, κάλλιστα μπορούμε να μιλάμε και περί γυναικείας επέλασης.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

- Όσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, διαπιστώνω ότι στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται και μετρούν την απήχηση των υποψηφίων έχουν αρχίσει να σχηματοποιούνται τα δεδομένα που θα δούμε το βράδυ της συγκεκριμένης Κυριακής. Για παράδειγμα, μαθαίνω ότι δύο γυναικείες υποψηφιότητες της ΝΔ, αυτές της Νόνης Δούνια και της Μαρίας Σπυράκη, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στον δρόμο προς τις κάλπες. Με δεδομένη τη δυναμική και της Βόζεμπεργκ, κάλλιστα μπορούμε να μιλάμε και περί γυναικείας επέλασης. Πάντως, παρακολουθώντας την καμπάνια τόσο της Σπυράκη όσο και της Δούνια, ομολογώ ότι δεν εκπλήσσομαι από τα ανοδικά νούμερα που καταγράφουν οι έρευνες.