«Χρεοκοπηµένο» ΠΑΣΟΚ εναντίον του µπρούκλη

Η ιστορία µέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εφτάψυχο. Συνεπώς, ας µη βιάζονται ορισµένοι να προεξοφλούν τη διάλυσή του την εποµένη των ευρωεκλογών, προπαγανδίζοντας µε πονηρό τρόπο το αφήγηµα του Στ. Κασσελάκη πως έρχεται µε φόρα για να κυριαρχήσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς και να µετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοιτίδα του προοδευτικού Κέντρου. Και αναφέροµαι σε κάτι ξελιγωµένους δηµοσιογράφους αλλά και κάποιους αµφιλεγόµενους πολιτικούς αναλυτές, που πιάνουν στασίδι εκεί που µυρίζουν «χρήµα». Το ΠΑΣΟΚ -βλέπετε- χρωστάει στις τράπεζες και κάθε πρώτη του µηνός πρέπει να καταβάλλει τα ποσά που έχει συµφωνήσει στο πλαίσιο ενός µακροχρόνιου διακανονισµού µαζί τους. Ο Ν. Ανδρουλάκης, που παρέλαβε ένα κόµµα χρεοκοπηµένο, βρίσκεται σε καθεστώς «µνηµονιακής επιτήρησης» από τις τράπεζες, γεγονός που δεν του επιτρέπει να κάνει ανοίγµατα πέραν των δυνατοτήτων του. Σε αντίθεση µε τον Στ. Κασσελάκη (που δεν κρύβει ότι διαθέτει χρήµα για να δανείσει µέχρι και το ίδιο του το κόµµα ή ακόµη και να «εξαγοράσει» τους πάντες -αν χρειαστεί-, για να κλείσει συνεργασίες µε τους καλύτερους της αγοράς, όπως ο επικοινωνιολόγος Ά. Σπηλιωτόπουλος), ο Ν. Ανδρουλάκης πορεύεται σαν τον φτωχούλη του Θεού. Και ενώ τα οικονοµικά του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει φέιγ βολάν τα τελευταία χρόνια και ξέρουµε πού χρωστάει και πόσα χρωστάει, για την περίπτωση των οικονοµικών του κ. Κασσελάκη δεν γνωρίζουµε απολύτως τίποτα. Η απάντηση που δίνει µέχρι τώρα είναι του τύπου: «Και τι σας µέλει εσάς; Λογιστές είστε;».

Τελικά τους απολιτίκ νέους τούς θέλουμε ή όχι;

Μπορεί να μην ασχολείται επισήμως το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου με τις καταγγελίες που κάνει ο Παύλος Πολάκης στο Facebook για διάφορες υποθέσεις στον τομέα της Υγείας, ωστόσο ας είναι καλά η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία του έδωσε χθες βήμα στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο προκειμένου να τα πει όλα «χωρίς αναπνοή». Και χωρίς διακοπή από τη γνωστή δημοσιογράφο, η οποία -ως γνωστόν- είναι υπάλληλος της Κουμουνδούρου. Από αυτή τη συνέντευξη του Π. Πολάκη κράτησα την παραδοχή του πως ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει ανοίγματα και αποκτά επιρροή στην απολιτίκ νεολαία. Εν τω μεταξύ, την ίδια στιγμή που ο Π. Πολάκης πανηγυρίζει για τη διείσδυση του Στ. Κασσελάκη στο απολιτίκ εκλογικό σώμα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, προσπαθεί με επιχειρήματα να μας πείσει για το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή πως ο πρόεδρος του κόμματος δεν είναι φορέας εκπροσώπησης μιας τέτοιας κατηγορίας ψηφοφόρων. Τελικά τι ισχύει;

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικής Συμμαχίας, Στέφανος Κασσελάκης, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον Πειραιά. Η περιοδεία θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου και τον πεζόδρομο Σωτήρος Διός στις 18.00.

Τι εννοεί ο Καμμένος;

Δεν ξέρω αν ο πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, έχει σκοπό να «αθωώσει» την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις καταγγελίες που δέχθηκε σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ, αλλά σίγουρα μία χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το συγκεκριμένο ζήτημα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο κ. Καμμένος έγραψε πως «εάν βγει στη δημοσιότητα γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ (πολύ σωστά) τον Ανδρουλάκη, μπορεί να μην μπει το ΠΑΣΟΚ καν στην Ευρωβουλή». Άραγε ο κ. Ανδρουλάκης πώς θα αντιδράσει; Διότι εδώ εμφανίζεται ο Π. Καμμένος να ξέρει καλά τους λόγους που τον παρακολουθούσαν.

Μπλόφα (;) Μητσοτάκη για την Προεδρία

Κακώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι θα ανανεώσει τη θητεία της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. Εκτός και αν μπλοφάρει και θέλει να τεστάρει τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας βεβαία την πεποίθηση ότι θα εμφανιστεί κάποια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης να προτείνει κάτι άλλο. Από τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τον Κώστα Καραμανλή. Πάντως χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε από το Action 24 και είπε ότι θα δώσει απάντηση την κατάλληλη στιγμή.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 23/05