Μία δημοσκόπηση της GPO θα παρουσιάσουν το Σάββατο τα «Παραπολιτικά», με ένα από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί θα είναι για την Κεντροαριστερά και το πρόσωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί του χώρου και να επικρατήσει ενδεχομένως σε μια μελλοντική εκλογική αναμέτρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η στήλη, παρατηρείται το γεγονός ότι στις μετρήσεις τους, οι δημοσκοπικές εταιρίες αποφεύγουν να δίνουν σειρά εκλογής των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Και αυτό, καθώς τα δεδομένα έχουν πλέον ανατραπεί, με τους επώνυμους υποψήφιους να καταγράφουν... χαμηλές πτήσεις, σε αντίθεση με τους κομματικούς γαλάζιους υποψήφιους, που φαίνεται να ανεβαίνουν κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– Σας έγραφα χθες για τη δημοσκόπηση που διενεργεί η MRB του Μαύρου σε σχέση με τους… επόμενους αρχηγούς της κεντροαριστεράς. Επειδή όμως από την Παρασκευή δεν πήγα στο γραφείο, δεν γνώριζα ότι το Σάββατο τα ομόσταβλα «Παραπολιτικά» θα φιλοξενήσουν έρευνα, όπου μεταξύ των άλλων θα μετρούν και το πρόσωπο που διαθέτει τη δυνατότητα να κερδίσει τον πρόεδρο Μητσοτάκη, κάποια στιγμή στο μέλλον. Με την ευκαιρία, να σας πω ότι σε κάτι μηνύματα που αντάλλαξα με φίλους δημοσκόπους διέκρινα ότι φοβούνται πλέον να δίνουν σειρά εκλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών. Λογικό, αφού τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Δηλαδή οι επώνυμοι έχουν πάρει την κατηφόρα, σε αντίθεση με τους κομματικούς (και αναφέρομαι κυρίως στη ΝΔ), που ανεβαίνουν κάθε μέρα που περνά όλο και πιο ψηλά.