Ποιος θα καεί τελικά από τον... Καµµένο;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νοµικά εναντίον του Πάνου Καµµένου, µε αφορµή τους υπαινιγµούς που άφησε ο πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφορικά µε τους λόγους της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ. Όπως γράψαµε ήδη, αναµένοντας ποια θα είναι η αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη, ο Π. Καµµένος µε το σχόλιο που έκανε έδειξε να γνωρίζει τους λόγους που η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Εάν βγει στη δηµοσιότητα, γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ (πολύ σωστά) τον Ανδρουλάκη, µπορεί να µην µπει το ΠΑΣΟΚ καν στην Ευρωβουλή», έγραψε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξής του στον Αθήνα 9,84 ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στη ∆ικαιοσύνη. «Ο Καµµένος έγραψε µια αθλιότητα, για την οποία θα κινηθώ νοµικά. Άλλωστε, είναι µόνιµος συκοφάντης των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και καταδικάστηκε στο παρελθόν γι’ αυτό. Θα λάβει ξανά την ίδια απάντηση που είχε πάρει και στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ. Πώς είναι δυνατόν οι υπόγες της Ν∆ και του ΣΥΡΙΖΑ να αναπαράγουν όλη µέρα τον Καµµένο; Τι ενώνει την υπόγα του Μαξίµου µε την Κουµουνδούρου; Τόσο πολύ ενόχλησε η αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών;», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πάντως, το µέτωπο που ανοίγει η Χαριλάου Τρικούπη επικοινωνιακά µπορεί να αποδειχθεί επωφελές για το ΠΑΣΟΚ. Να δείτε που σε λίγο τον Π. Καµµένο θα αρχίσουν να τον συνδέουν µε δυο κολλητούς φίλους του, που σήµερα αποτελούν πρωτοπαλίκαρα του Στ. Κασσελάκη: τον Π. Πολάκη και τον ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη.

«Θέλεις Ζωή και στην Ευρωβουλή;»

Με κοινωνικά μηνύματα και έναν σύντομο απολογισμό της δραστηριότητας των έξι βουλευτών της η Πλεύση Ελευθερίας και η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου ρίχνονται με ένα ανατρεπτικό και πρωτότυπο προεκλογικό βίντεο στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Στην εισαγωγή του δεκάλεπτου βίντεο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Εμείς στην Πλεύση Ελευθερίας θα συνεχίσουμε να σας ενοχλούμε», δίνοντας έμφαση στη 10μηνη αδιάκοπη παρουσία της Κοινοβουλευτική Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας με πάνω από 800 παρεμβάσεις. «Θέλεις Ζωή και στην Ευρωβουλή;» και «Δεν κοιτάμε ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά, κοιτάμε Μπροστά!» είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν στο βίντεο που επιδιώκει να πείσει τους πολίτες κάθε ηλικίας να πάνε στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Με αυτό, δίνεται φωνή και στους έξι βουλευτές για σημαντικά θέματα, όπως η ενίσχυση των καλλιτεχνών, η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, η ποιοτική Παιδεία, η διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, η επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού…

Παρότι όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Στ. Κασσελάκης έκανε τα πάντα για να καλοπιάσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γ. Βαρουφάκη, εντούτοις αυτοί δεν τσίμπησαν απ’ τις επιθέσεις φιλίας που δέχτηκαν και έκοψαν κάθε σενάριο συνεννόησης μαζί του αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή το συγκεκριμένο έργο το έχουμε ξαναδεί και επί Αλ. Τσίπρα, να δείτε πως τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ τα συγκεκριμένα κόμματα θα τα στοχοποιήσει, επειδή οι αρχηγοί τους δεν εκτίμησαν τα ανοίγματα που έκανε ο Στ. Κασσελάκης προς τον χώρο που εκπροσωπούν. Ήδη η Βούλα Κεχαγιά την έπεσε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναδεικνύοντας τις θέσεις της για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στις 19.30 σε σύσκεψη μαζικών φορέων του Αιγάλεω, που διοργανώνουν οι ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Αιγάλεω «Δημήτριος Τρέπας».

Βελόπουλος για «σουργελοποίηση»

Τη διεξαγωγή debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου ζητά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Όπως δήλωσε, «εμείς πηγαίνουμε από λαϊκή σε λαϊκή, από πόρτα σε πόρτα και επιμένουμε στους πολιτικούς αρχηγούς να ζητάμε debate, για να αποδείξουμε και να αναδείξουμε τα εγκλήματα που έκαναν οι Έλληνες ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εις βάρος της Ελλάδας». Ο κ. Βελόπουλος σημειώνει ακόμη πως το κόμμα του επιμένει στη σοβαρότητα, λέγοντας όχι στη σουργελοποίηση της πολιτικής ζωής. «Ούτε παπουτσάκια δίνουμε ούτε για Αφρική και για σωσίες μιλάμε, ούτε στα μπουζούκια πηγαίνουμε, γιατί είναι σοβαρή υπόθεση η πολιτική για να την κάνουμε γραφική και σούργελο, όπως την έκαναν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί», τονίζει.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 24 Μαΐου