Την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Καρχιμάκης πραγματοποίησε την προγραμματισμένη περιοδεία του στην Κρήτη. Δεν είναι κρυφή η αγάπη του Λευτέρη Καρχιμάκη για τον τόπο καταγωγής του και ο λαός της Κρήτης ανταπέδωσε το ενδιαφέρον αυτό με το παραπάνω. Η αίθουσα Μανώλη Καρέλη στο Ηράκλειο ήταν κατάμεστη και οι εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου ήταν πολύ έντονες.

Αξιοσημείωτη ήταν η εμφάνιση του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη καθώς δεν συνηθίζει να συνδέεται τόσο έντονα με εκδηλώσεις υποψηφίων. Εμφανίζεται ως απαιτεί η θεσμική του θέση αλλά πάντα με μέτρο, που αυτό ήταν και το αξιοσημείωτο της παρουσίας του. Είναι γνωστό ότι ο περιφερειάρχης της Μεγαλονήσου πάντα στέκεται κοντά στους νέους και στηρίζει τις προσπάθειες τους.

Η στήριξη στον συντοπίτη του εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους και φυσικά δεν πέρασε «στα ψιλά» από τον Κρητικό λαό, ενώ δεν είναι κρυφό ότι οι δύο οικογένειες συνδέονται με μακροχρόνια φιλία και κοινούς αγώνες για το νησί. Ο πρόλογος Αρναουτάκη στην ομιλία του υποψηφίου δεν περιορίστηκε σε μία τυπική εισαγωγή σε πολιτική ομιλία, κάτι που έγινε φανερό και από το μεγάλο σεβασμό που έδειξε όταν μίλησε για το βιογραφικό και την πορεία του υποψηφίου.

Φυσικά δεν έλλειψαν και οι κατ’ιδίαν συζητήσεις των δύο κατά την διάρκεια της περιοδείας του Λευτέρη Καρχιμάκη. Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την περιοδεία του 29χρονου καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο πανεπιστήμιο του Leiden αναδεικνύουν τα αναγραφόμενα.

karchimakis_arnaoutakis_irakleio_periodeia_11

karchimakis_arnaoutakis_irakleio_periodeia_22