Να αναφερθεί στους προκατόχους του, Γιώργο Γεραπετρίτη και Σταύρο Παπασταύρου ξέχασε να αναφερθεί ο Άκης Σκέρτσος κατά την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μία Ελλάδα με όλους για όλους», την οποία παρουσίασε χθες στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Η αλήθεια είναι ότι του παρέδωσαν έτοιμο το σχετικό σχέδιο. Για την ακρίβεια, ο πρώτος είχε την αρχική ιδέα και ο δεύτερος πίστεψε στον σκοπό του εγχειρήματος και το είχε επεξεργαστεί σε βάθος, για μήνες.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, η στρατηγική, με τη σειρά της, ήταν η εξέλιξη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2020-2023, το οποίο είχε πετυχημένα εκπονήσει ο Γεραπετρίτης κατά την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε αντίθεση με τον Σκέρτσο, στο πλαίσιο της αναγνώρισης της συνεισφοράς των προηγούμενων και της ανάδειξης της κυβερνητικής συνέχειας, η Σοφία Ζαχαράκη, η Ιωάννα Λυτρίβη, αλλά και ο Γιώργος Σταμάτης, ευχαρίστησαν για τη συνεισφορά τους και τους δύο πρώην υπουργούς Επικρατείας.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Μια και αναφέρθηκα στον όντως ικανό υπουργό Σκέρτσο, να σας πω, και να με συγχωρήσει ο ίδιος, ότι χθες διέκρινα ότι προφανώς από κόπωση έχει αρχίσει ολίγον να ξεχνά. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το γεγονός ότι κατά την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μία Ελλάδα με όλους για όλους», την οποία παρουσίασε στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, ξέχασε να αναφερθεί στους προκατόχους του, Γεραπετρίτη και Παπασταύρου, που είναι αλήθεια ότι του παρέδωσαν έτοιμο το σχετικό σχέδιο. Για να ακριβολογώ, ο πρώτος είχε την αρχική ιδέα και ο δεύτερος πίστεψε στον σκοπό του εγχειρήματος και το είχε επεξεργαστεί σε βάθος, για μήνες. Για να γίνω συγκεκριμένος, η Στρατηγική, με τη σειρά της, ήταν η εξέλιξη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2020-2023, το οποίο είχε πετυχημένα εκπονήσει ο υπουργός Γεραπετρίτης κατά την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε αντίθεση με τον Σκέρτσο, στο πλαίσιο της αναγνώρισης της συνεισφοράς των προηγούμενων και της ανάδειξης της κυβερνητικής συνέχειας, η υπουργός Ζαχαράκη, η υφυπουργός Λυτρίβη, αλλά και ο βουλευτής Επικρατείας, Σταμάτης, ευχαρίστησαν για τη συνεισφορά τους και τους δύο πρώην υπουργούς Επικρατείας, Γεραπετρίτη και Παπασταύρου. Το αυτονόητο δηλαδή και αυτό που δεν έχει κανένα κόστος. Απεναντίας, δείχνει μεγαλοψυχία, που (και) στην πολιτική κάνει τη διαφορά.