Λυτούς και δεμένους έχει βάλει για να ανανεωθεί η θητεία του στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο Κωνσταντίνος Ζούλας, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr. Βλέπετε, παρά τα όσα αφήνει να διαρρέουν προς τα έξω, γνωρίζει από πρώτο χέρι, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δυσαρεστηθεί πολύ μαζί του. Αυτός είναι και ο λόγος που άφησε να διαρρεύσει ότι προχθές, που βρέθηκε στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός, αντάλλαξε θερμή χειραψία μαζί του.

Εκείνο ωστόσο που δεν γνωρίζει ο πρόεδρος της ΕΡΤ είναι ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ο Μητσοτάκης έκανε δεύτερες και τρίτες σκέψεις σε σχέση με την παρουσία του στην εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη. Αν και ήταν γενικώς βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου για τον πρόεδρο της ΕΡΤ, βάρυνε περαιτέρω μετά το «ναυάγιο» της Eurovision, εκεί που η «εκλεκτή» του Ζούλα αντί να διαφημίσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, κατέληξε να διχάσει τους Έλληνες.

Η αλλαγή πορείας με τα αθλητικά δικαιώματα

Βέβαια, ο «Εθνάρχης της ΕΡΤ» και οι παρατρεχάμενοί του νίπτουν εκ των υστέρων τας χείρας τους για το φιάσκο, παρόλο που ήταν εκείνοι που την περιέφεραν ως το μεγάλο asset που θα κάνει τη διαφορά, όλο το προηγούμενο διάστημα. Ένα ακόμη μεγάλο λάθος του Ζούλα ήταν ότι δεν κατάφερε να καθαρίσει τα του οίκου του. Για παράδειγμα τους προϊσταμένους αθλητικών τμημάτων, που αρέσκονται να υποβιβάζουν και να παρενοχλούν γυναίκες εργαζόμενες, τους οποίους, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, καλύπτει συστηματικά, παρά τις απανωτές καταγγελίες. Έτσι, παίρνουν θάρρος άλλοι «τραμπούκοι», κολλητοί των πρώτων, και φτάνουν μέχρι και σε ξυλοδαρμούς συναδέλφων τους, στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΡΤ κάνει λόγο για πόλεμο που δέχεται από «συμφέροντα», γιατί κλείνει τα δικαιώματα από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Το «δώρο» στις εταιρείες ενέργειας

Εκτός όμως απ’ όλα αυτά, πηγή της στήλης υποστηρίζει πως ο Ζούλας είναι και λίγο ξεχασιάρης. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ξέχασε, μέσα στην προσπάθειά του να φτιάξει την κορυφαία δημόσια τηλεόραση, να εισπράξει το ανταποδοτικό τέλος από τις εταιρείες ενέργειες. Μάλιστα, όπως λέει, το ξεχνά επί δύο συναπτά έτη.

Πάντως, αν το πάρουμε από νομικής πλευράς, αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ανακύπτει και ποινικό ζήτημα για τον Ζούλα, αφού έχει να κάνει με απώλεια δημοσίου χρήματος. Όμως οι πιθανότητες να έχει κάνει τέτοιο σφάλμα, είναι τόσες μικρές όσο και αυτές που τον θέλουν να αναζητεί τρόπο μέσω νομοθετικής παρέμβασης για να ξεπεράσει τα… ποινικά εμπόδια.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

Η αγωνία του «Εθνάρχη Ζούλα»…

– Αν δεν το έχετε πάρει ακόμη χαμπάρι, ο Κωνσταντίνος Ζούλας της ΕΡΤ είναι κάτι σαν τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, αφού, όπως πιστεύει (πρωτίστως ο ίδιος, άρα δεν έχει και τόση σημασία τι πιστεύει γι’ αυτόν το ευρύ κοινό), έχει αφήσει ήδη τη δική του ιστορία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Για να ακριβολογώ, έχει γράψει με χρυσά γράμματα όσα ήθελε να γράψει. Και τώρα, που οδεύουμε προς αλλαγή φρουράς στην ΕΡΤ, αν και «Εθνάρχης της ΕΡΤ», έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να ανανεωθεί η θητεία του. Βλέπετε, παρά τα όσα αφήνει να διαρρέουν προς τα έξω, γνωρίζει, και μάλιστα από πρώτο χέρι, ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης τα έχει πάρει άγρια με την αφεντιά του. Γι’ αυτό άλλωστε έσπευσε να αφήσει να διαρρεύσει ότι προχθές, που βρέθηκε στο Ραδιομέγαρο ο πρωθυπουργός, αντάλλαξε θερμή χειραψία μαζί του. Εκείνο ωστόσο που δεν γνωρίζει ο «Εθνάρχης της ΕΡΤ» είναι ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ο αρχηγός Κυριάκος έκανε δεύτερες και τρίτες σκέψεις σε σχέση με την παρουσία του στην εκπομπή του συναγωνιστή Κοτταρίδη. Αν και ήταν γενικώς βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου για τον πρόεδρο της ΕΡΤ, βάρυνε περαιτέρω μετά το ναυάγιο της Eurovision. Εκεί ντε, που η εκλεκτή του Ζούλα αποφάσισε να το παίξει υπουργός Εξωτερικών και να εκθέσει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο. Αντί να διαφημίσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, κατέληξε να διχάσει τους Έλληνες.

…η αλλαγή πορείας με τα αθλητικά δικαιώματα…

Βέβαια, ο «Εθνάρχης της ΕΡΤ» και οι παρατρεχάμενοί του νίπτουν εκ των υστέρων (φυσικά) τας χείρας τους για το φιάσκο, αλλά δεν πείθουν κανέναν. Εκείνοι την περιέφεραν ως το μεγάλο asset που θα κάνει τη διαφορά, όλο το προηγούμενο διάστημα. Aν ο Ζούλας ήταν σωστός καπετάνιος, θα είχε πρώτα φροντίσει να καθαρίσει τα του οίκου του. Τους νταήδες προϊσταμένους αθλητικών τμημάτων, για παράδειγμα, που φτιάχνονται υποβιβάζοντας και παρενοχλώντας γυναίκες εργαζόμενες, τους οποίους, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, καλύπτει συστηματικά, παρά τις απανωτές καταγγελίες. Έτσι, παίρνουν θάρρος άλλοι τραμπούκοι, κολλητοί των πρώτων, και φτάνουν μέχρι και σε ξυλοδαρμούς συναδέλφων τους, στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο. Αλλά τέτοια περιστατικά δεν κουκουλώνονται στην εποχή μας και σύντομα θα έχει νέο μεγάλο πονοκέφαλο ο υπουργός Μαρινάκης. Βέβαια, ο «Εθνάρχης της ΕΡΤ» κάνει λόγο για πόλεμο που δέχεται από «συμφέροντα» (που δεν έχουν άλλη δουλειά από το να ασχοληθούν με την αφεντιά του), γιατί κλείνει τα δικαιώματα από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Με δικά του λεφτά τα κλείνει όμως ή με τα λεφτά των φορολογουμένων, που έχουν ματώσει; Κάνοντας, μάλιστα, προσφορές πολύ πιο πάνω από τους ανταγωνιστές, όπως κυκλοφορεί στην αγορά. Αυτό δεν παραπέμπει σε success story, αλλά σε σκάνδαλο. Μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, όταν πήγε στην ΕΡΤ δεν πολυσυμφωνούσε με τα ποσά που δίνονταν στα τηλεοπτικά δικαιώματα που σχετίζονταν με την προβολή των αγώνων. Με τα χρόνια προφανώς είδε το φως το αληθινό και άλλαξε γνώμη…

…και το «δώρο» στις εταιρείες ενέργειας

– Εκτός όμως απ’ όλα αυτά, κάποιος μου σφύριξε ότι ο «Εθνάρχης της ΕΡΤ» είναι και λίγο ξεχασιάρης. Συγκεκριμένα, ξέχασε, μέσα στην προσπάθειά του να φτιάξει την κορυφαία δημόσια τηλεόραση του πλανήτη, να εισπράξει το ανταποδοτικό τέλος από τις εταιρείες ενέργειες. Μάλιστα, όπως μου είπαν, το ξεχνά επί δύο συναπτά έτη. Επειδή ρώτησα (με μηνύματα) έναν φίλο μου δικηγόρο, μου είπε ότι αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ανακύπτει και ποινικό ζήτημα για τον Ζούλα, αφού έχει να κάνει με απώλεια δημοσίου χρήματος. Όμως δεν νομίζω να έχει κάνει τέτοιο σφάλμα, ούτε φυσικά πιστεύω τις αθλιότητες που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τις οποίες επειδή έχει υποπέσει σε αυτό το λάθος, αναζητεί τρόπο μέσω νομοθετικής παρέμβασης για να ξεπεράσει τα… ποινικά εμπόδια.

! Με την ευκαιρία, ισχύει η πληροφορία ότι το πτυχίο της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΡΤ, Κατερίνας Κασκανιώτη, κάπου… μπάζει; Ότι δηλαδή δεν είναι και τόσο συμβατό με τα προβλεπόμενα για να καταλάβει κανείς τη συγκεκριμένη θέση;