Το εξαιρετικά καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο τα θέματα της ακρίβειας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Αλέξης Χαρίτσης συγκεντρώθηκαν γύρω του αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έδωσαν συγχαρητήρια στον επικεφαλής της Κ.Ο της Νέας Αριστεράς για την παρέμβασή του. Θεωρήθηκε πως ήταν αρκετά τεκμηριωμένη αλλά και με προτάσεις από προοδευτική σκοπιά.

Αντιθέτως, η ομιλία του κ. Χαρίτση δεν άρεσε καθόλου στους περισσότερους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έκανε αρκετή κριτική στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης για το φορολογικό. Η θέση που εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης είναι πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Κασσελάκης σε σχέση με τη φορολογία, ιδίως αυτές που αφορούν στις των επιχειρήσεις, παραπέμπουν ή μοιάζουν με τις αντίστοιχες θέσεις της ΝΔ. Και σίγουρα, είπε, δεν είναι προτάσεις κόμματος της αριστεράς.