Είναι πολλά τα «γαλάζια» στελέχη που τελευταία έχουν ανοιχτά στηρίξει την υποψηφιότητα Μπελέρη για τις ευρωεκλογές. Ιδιαίτερη περίπτωση, όμως, αποτελεί ο ευπατρίδης Κώστας Γκιουλέκας, που ανέκαθεν ήταν κοντά στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό και, από κοινού με τον Φρέντη, έχουν δώσει πολλές… «μάχες πεζοδρομίου».

Ως υφυπουργός Παιδείας, είχε επισκεφθεί τα ελληνόφωνα σχολεία της Αλβανίας, παράλληλα έχει ασχοληθεί με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών, παρίσταται στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των συμπατριωτών μας, δεν χάνει ευκαιρία να υπερασπιστεί το δίκιο τους, που έχει καταπατηθεί βάναυσα και επανειλημμένα. Δεν μπορούσε, λοιπόν, να μην σταθεί δίπλα στον εκλεγμένο Έλληνα Δήμαρχο Χειμάρρας από την πρώτη στιγμή της συκοφάντησης και φυλάκισής του στην Αλβανία από το καθεστώς Ράμα, μιλώντας εξ αρχής και ορθά για «ευθεία βολή κατά του κράτους δικαίου, εναντίον της ευρωπαϊκής και διεθνούς έννομης τάξης, εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας».

Συμμετέχοντας δυναμικά στον προεκλογικό του αγώνα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης «έτρεξε» με τον αδερφό του Φρέντη, Λεονάρδο, σε όλη την εκλογική του περιφέρεια, από τις τοπικές οργανώσεις σε επιχειρήσεις και καφέ, και από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα ως τις προεκλογικές συγκεντρώσεις νέων κάθε ηλικίας. Μάθαμε, δε, ότι ετοιμάζει μεγάλη προεκλογική εκδήλωση για το Φρέντη με τον γιο του, Πέτρο, την Τρίτη 28/5 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερα προσεχώς.