Βρέχει επιστολές παραπόνων στην Κουµουνδούρου

Στις αρχές της εβδοµάδας από αυτή εδώ τη στήλη γράφαµε τα εξής: «Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κουµουνδούρου έχει γίνει ο κακός χαµός, διότι µε άνωθεν εντολή έχουν δροµολογηθεί αλλαγές στη σύνθεση του Οργανωτικού Γραφείου του κόµµατος. Έχουν τεθεί στο περιθώριο πρόσωπα που θεωρούνται µη φιλικά προς τον πρόεδρο, ενώ εκείνη που φέρεται να παρακολουθεί αµήχανη τις εξελίξεις, καθώς δείχνει να έχει συµβιβαστεί µε την ιδέα ότι στη νέα τάξη πραγµάτων στο κόµµα “αποφασίζει και διατάσσει ο αρχηγός”, είναι η γραµµατέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου».

Είχαµε αναφερθεί σκοπίµως στη γραµµατέα της ΚΕ, Ράνια Σβίγκου, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως έχει γίνει αποδέκτρια διαµαρτυριών µέσω επιστολών από αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο Στ. Κασσελάκης έχει παροπλίσει τα όργανα και κάθε έννοια συλλογικής λειτουργίας και δράσης. Έτσι λοιπόν η αποκάλυψη της επιστολής-φωτιά που της έστειλε η Ζωή Καρκούλια, κατηγορώντας τον Στ. Κασσελάκη πως κάνει του κεφαλιού του και µετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ασπόνδυλο κόµµα, δεν µας προξένησε και ιδιαίτερη εντύπωση. Σύµφωνα µε πληροφορίες, στην Κουµουνδούρου έχουν φτάσει και άλλες επιστολές, περίπου στο ίδιο πνεύµα µε αυτή της κυρίας Καρκούλια. Πάντως, οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως η Ζωή Καρκούλια προκειµένου να στείλει τη συγκεκριµένη επιστολή συνεννοήθηκε προηγουµένως και µε άλλα στελέχη, όπως ο πρώην υπουργός και επίσης προερχόµενος απ’ τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Σπίρτζης. Τις επόµενες ηµέρες θα έχουµε περισσότερες λεπτοµέρειες. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Και αφελής και επικίνδυνος o Stefanos

πικίνδυνη αφέλεια» καταλόγισε ο Κ. Μητσοτάκης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής την αλλοπρόσαλλη θέση του για το Μεσανατολικό. Με αφορμή τις πληροφορίες που έφεραν τον κ. Κασσελάκη να προγραμματίζει επίσκεψη στη Ραμάλα, ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε με δηκτικό τρόπο: «Έχετε κανονίσει με ποιους θα συναντηθείτε; Θα συναντηθείτε με την ηγεσία του Ισραήλ ή θα πάτε για μια σέλφι; Τι θα πούμε για τη Χαμάς, ότι είναι ολίγον τρομοκρατική οργάνωση, για να έρθουμε μετά να τα μαζέψουμε;».

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τις παραπλανητικές συγκρίσεις τιμών που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης: «Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες», δήλωσε.

Ποιος τολμάει να διαμαρτυρηθεί;

Έξω φρενών έγινε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, μόλις πληροφορήθηκε την πρωτοβουλία του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας Ζωής Καρκούλια να στείλει στην παρούσα χρονική στιγμή επιστολή διαμαρτυρίας στη γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου. Ο Κ. Αρβανίτης σχολιάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ στον αέρα του Αθήνα 9,84, όπου ήταν φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, χαρακτήρισε αδιανόητη μια τέτοια παρέμβαση παραμονές των ευρωεκλογών, θεωρώντας πως θα πυροδοτήσει μια αχρείαστη εσωστρέφεια, τη στιγμή που οι δυνάμεις του κόμματος πρέπει να είναι προσηλωμένες στις κάλπες. «Δεκαπέντε μέρες πριν τις ευρωεκλογές δεν αλλάζεις την ατζέντα όσο δίκιο και να έχεις», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το κάνεις, αν θες, σε μια νεκρή στιγμή, όχι τώρα στην τελική ευθεία. Και ενώ δίνουμε μάχη απέναντι σε ένα μιντιακό σύστημα και έναν ισχυρό πολιτικό αντίπαλο». Σύμφωνα με τον Κ. Αρβανίτη, στελέχη που μετέχουν στα ανώτατα καθοδηγητικά όργανα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη να περιφρουρήσουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αγρίεψε» ο Λοβέρδος

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για την εμφάνισή του στη Βουλή άσκησε ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες, Ανδρέας Λοβέρδος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η αλαζονεία θα συνεχιστεί με δραματικές συνέπειες για τους πολίτες και τη χώρα.
Οι ψηφοφόροι έχουν τη δύναμη να του βάλουν τα δυο πόδια στο ίδιο παπούτσι, σε αυτό με το σήμα της ΝΔ και τα ντολμαδάκια. Να του αποδείξουν ότι δεν είναι οι κομπάρσοι μιας κακοστημένης παράστασης βασισμένης στην προπαγάνδα και το κακόγουστο lifestyle», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν στη μάχη της 9ης Ιουνίου το κόμμα του.