Πορφυρογέννητος ο «Μπερλουσκόνι» της Αριστεράς

Ο Λάκης Λαζόπουλος χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη «τουρίστα», αν και µέχρι τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του «αριβίστα» της πολιτικής. Είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους του, όσο και αν αυτοί φαντάζουν µαταιόδοξοι. Άλλωστε «λεφτά υπάρχουν», σύµφωνα µε τον ίδιο και κάνει τα πάντα για να το αποδείξει σε πολλούς λιµοκοντόρους, οι οποίοι διακατέχονται από το σύνδροµο του «χατζηαβατισµού» και πάνε και του κάνουν δουλικούς τεµενάδες, µε την ελπίδα ότι θα τους σώσει πολιτικά, κοινωνικά και επαγγελµατικά ο αµφιλεγόµενος «Μπερλουσκόνι» της σύγχρονης Αριστεράς. Όχι, δεν είναι τουρίστας ο κ. Κασσελάκης, ούτε ουρανοκατέβατος, µήτε και «αµερικανάκι» που τάχα µου τώρα µαθαίνει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Όλα αυτά µια χαρά τα ξέρει και ας παριστάνει τον ανήξερο. Γνωρίζει και το παιχνίδι της διαπλοκής στο Ελλαδιστάν των κονέ από τα γεννοφάσκια του. Ανήκει και αυτός στη γενιά των «πορφυρογέννητων» τέκνων, είναι µαθηµένος στα κόλπα των δηµοσίων σχέσεων, των εκλεκτικών συγγενειών, των κουµπαριών µε πολιτικούς και εφοπλιστές. Είχε πλάτες στη διαδροµή του, όχι βάρη. Ασχέτως αν µέχρι τώρα δεν το παραδέχεται, γιατί κάτι τέτοιο θα αποµυθοποιήσει τον ρόλο του αυτοδηµιούργητου επιχειρηµατία. Και όπως έχουµε ξαναγράψει, να φεύγει κάποιος στο εξωτερικό δεν σηµαίνει ότι πρέπει να τον λυπηθούµε ή να τον αποθεώσουµε. ∆ιότι κάποιοι φεύγουν από ανάγκη, άλλοι από απάτη και πολλοί για φοροαπαλλαγή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τι φόρους πληρώνει στην Ελλάδα;

Τι κέρδισε από τον Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα «συστημικής» προώθησης του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έχει δικτυωθεί για τα καλά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι το γεγονός πως προβάλλεται ως προσωπική του επιτυχία το να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, ακόμη και με ποσοστά χαμηλότερα από αυτά που είχε πάρει ο Αλέξης Τσίπρας στις κάλπες των εθνικών εκλογών. Όλοι στρέφουν την προσοχή τους στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του τα τελευταία χρόνια, ενώ ελάχιστοι αναδεικνύουν πως θα είναι αποτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ εάν στις ευρωεκλογές δεν ξεπεράσει τα ποσοστά που πήρε στις κάλπες των εθνικών. Δηλαδή η συζήτηση στρέφεται σκοπίμως στο ΠΑΣΟΚ, εάν θα είναι ή όχι δεύτερο κόμμα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο εάν η εκλογή του Κασσελάκη έδωσε ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ, για να εισέλθει σε τροχιά εξουσίας ή όχι. Το να πανηγυρίζουν στην Κουμουνδούρου επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ είναι ίσως βολικό, για να μην προβάλλεται πως την ίδια στιγμή το κόμμα τους βρίσκεται δέκα μονάδες πίσω από τη ΝΔ.

Και ντέρμπι ουραγών στην κάλπη

Με φόντο τις μετρήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων, εκτός απ’ τη μάχη γοήτρου που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις κάλπες των ευρωεκλογών, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια άλλη αναμέτρηση ανάμεσα στο ΚΚΕ του Δ. Κουτσούμπα και την Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου. Στον Περισσό δεν τους ενδιαφέρει εάν είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μην είναι το ΚΚΕ σε επίπεδο εκλογικής επιρροής και απήχησης πίσω απ’ την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου. Αν τις επόμενες ημέρες ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ των δυο αυτών κομμάτων, δεν θα εκπλαγούμε.

Συνεχίζει τις περιοδείες της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τα Φάρσαλα, όπου θα συναντηθεί με εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας, με τον Εμπορικό Σύλλογο και θα συνομιλήσει με πολίτες και επαγγελματίες στο κέντρο της πόλης.

«Γαλάζια» περιοδεία στην Καστοριά

Περιοδεία στην ΠΕ Καστοριάς πραγματοποίησε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ως επικεφαλής κλιμακίου, στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Μαζί με τον βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη και τη βουλευτή Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου μετέβησαν νωρίς το πρωί στο Άργος Ορεστικό, όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, Πάνο Κεπαπτσόγλου, και ενημερώθηκαν για υποδομές και εγκαταστάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ακολούθως παρέστησαν στο μνημόσυνο που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικού, στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, για τους Έλληνες του Πόντου που ξεριζώθηκαν πριν από 105 χρόνια από τις πατρογονικές τους εστίες.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 27 Μαΐου