Αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου κατέθεσε η Έλενα Ακρίτα, μία μέρα μετά την ανάρτηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη που ενημέρωνε για τη μήνυση κατά της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η κυρία Ακρίτα, όπως υποστηρίζει σε ανάρτησή της στα social media, καταθέτει την αγωγή κάνοντας λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της από δημόσια Αρχή, όπως είναι το γραφείο του πρωθυπουργού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1klmfutg0ft)

«Αντιπερισπασμός Ακρίτα με αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου»

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για κίνηση αντιπερισπασμού από τη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η μπάλα στην εξέδρα για ακόμη μία φορά. Κίνηση αντιπερισπασμού από την κυρία Ακρίτα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και πρόσθεσε: «Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε νομική ενέργεια. Τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη».

Η κυρία Γκραμπόφσκι μέσω ανάρτησής της γνωστοποίησε τη μήνυση που έχει κάνει κατά της κυρίας Ακρίτα για συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία έχει υποβληθεί στις 14 Μαΐου. Η μήνυση της συζύγου του πρωθυπουργού ήρθε μετά το εξώδικο της 5ης Απριλίου, διεκδικώντας μια συγγνώμη από την κυρία Ακρίτα που δεν έλαβε ποτέ.

«Επαναλαμβάνω πως δεν πρόκειται να ζητήσω καμία συγγνώμη. Αυτό που θα ζητήσω είναι η άρση ασυλίας μου, όπως δεσμεύτηκα να το κάνω από την πρώτη στιγμή. Κύριε πρωθυπουργέ, θα χαρώ να τα πούμε από κοντά στα δικαστήρια», έγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της στα social media, ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει ούτε μήνυση ούτε αγωγή από τη σύζυγο του πρωθυπουργού.


Ακολούθησε η νέα ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα για την αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου, στην οποία, μεταξύ άλλων και με στόχο μάλλον να κερδίσει τις εντυπώσεις, αναφέρει: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γκραμπόφσκι που επιβεβαίωσε με τη δημόσια ανάρτηση της πρώτης σελίδας της έγκλησής της ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού πράγματι παραβίασε τα εν λόγω συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα».