Μία από τις εκλογικές περιφέρειες που κάνουν focus, ενόψει των ευρωεκλογών, οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος είναι και η Πελοπόννησος.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, σε μία από τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό της ΝΔ δεν προκύπτει καμία (μεγάλη) ζημιά για το κόμμα, αλλά ούτε και καμία δημοσκοπική εκτίναξη για τους «Δημοκράτες» του Λοβέρδου. Απεναντίας, φαίνεται ότι τα ποσοστά που καταγράφει το κυβερνών κόμμα μπορεί και να είναι και λίγο υψηλότερα από το μέσο δημοσκοπικό ποσοστό σε επίπεδο Επικράτειας.

Σύμφωνα με μια διήγηση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας σε επίπεδο Πελοποννήσου, δεν προκύπτει αποσυσπείρωση των Νεοδημοκρατών. Με δεδομένο τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει ο υπουργός Επικρατείας και σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις, θεωρείται βέβαιο ότι όλα όσα θρυλούνται για τον Αντώνη Σαμαρά, έχουν έναν και μόνο στόχο, που δεν είναι άλλος από το να βάλουν ψύλλους στ’ αυτιά του Μητσοτάκη.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Μία από τις εκλογικές περιφέρειες που κάνουν focus οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος είναι και η Πελοπόννησος. Αν και αντιλαμβάνομαι τον λόγο, επειδή είναι φίλος και μάλιστα από τους διαχρονικούς ο πρόεδρος Σαμαράς, λέω να αποφύγω να σας τους αναλύσω. Απεναντίας, θα αρκεστώ σε μια μαρτυρία και μια πληροφορία που έχω σε σχέση με τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Και ξεκινώ με την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία σε μία από τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος δεν προκύπτει καμία (μεγάλη) ζημιά για τη ΝΔ, ούτε φυσικά και καμία δημοσκοπική εκτίναξη του κόμματος Λοβέρδου. Απεναντίας, θα έλεγα ότι τα ποσοστά που καταγράφει το κυβερνών κόμμα μπορεί και να είναι και λίγο υψηλότερα από το μέσο δημοσκοπικό ποσοστό σε επίπεδο Επικράτειας. Και πάμε τώρα στη μαρτυρία, που προέρχεται από τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος ως γνωστόν έχει τεθεί επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας σε επίπεδο Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τη διήγηση του υπουργού Μάκη, δεν προκύπτει αποσυσπείρωση των Νεοδημοκρατών. Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος διαθέτει μια κάποια (μεγάλη) εμπειρία και σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις, έχω πλέον τη βεβαιότητα ότι όλα όσα θρυλούνται για τον πρόεδρο της καρδιάς μου, Αντώνη Σαμαρά, έχουν έναν και μόνο στόχο, που δεν είναι άλλος από το να βάλουν ψύλλους στ’ αυτιά του Μητσοτάκη.