Πριν από καιρό η στήλη Big Mouth του powergame.gr είχε αναφερθεί στο ενδιαφέρον της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσον αφορά την ανανέωση της θητείας του νυν επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σύμφωνα με το σημερινό σχόλιο της στήλης, η πρόεδρος της Κομισιόν θέλει να συνεχίσει με τους περισσότερους από τους νυν επιτρόπους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αιτηθεί και μάλιστα μετ’ επιτάσεως την ανανέωση της θητείας του Σχοινά.
Το θέμα που προκύπτει, ωστόσο, δεν είναι τι θα κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά αν θα εξακολουθήσει και μετά το βράδυ των ευρωεκλογών να είναι υποψήφια του ΕΛΚ και η ίδια η Ούρσουλα.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Πριν από κάμποσο καιρό σάς είχα γράψει για το ενδιαφέρον της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τον πρόεδρο Μητσοτάκη, όσον αφορά την ανανέωση της θητείας του νυν επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ, Μαργαρίτη Σχοινά. Η πρόεδρος της Κομισιόν θέλει να συνεχίσει με τους περισσότερους από τους νυν επιτρόπους, αφού είναι της λογικής «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Στο πλαίσιο αυτό, έχει αιτηθεί και μάλιστα μετ’ επιτάσεως την ανανέωση της θητείας του Σχοινά. Αν και δεν το γνωρίζω, υποθέτω ότι ο αρχηγός Κυριάκος της έχει κουνήσει με συγκατάβαση το κεφάλι. Το θέμα, ωστόσο, που προκύπτει δεν είναι τι θα κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά αν θα εξακολουθήσει και μετά το βράδυ των ευρωεκλογών να είναι υποψήφια του ΕΛΚ και η ίδια η Ούρσουλα. Το αναφέρω γιατί από τα μηνύματα που λαμβάνω προκύπτει και ένα διαφορετικό σενάριο.