Μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τους πολίτες µε την ψήφο τους στη Νέα ∆ηµοκρατία να στείλουν µήνυµα σταθερότητας, συνέχειας και σκληρής δουλειάς, ισχυριζόµενος πως η κυβέρνηση πρέπει να εξακολουθεί να έχει την ισχυρότερη δυνατή νοµιµοποίηση για να µπορεί να συνεχίσει τις µεγάλες αλλαγές που έχει δροµολογήσει.

Μία από τις πολιτικές για τις οποίες η Νέα ∆ηµοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούν την ψήφο των πολιτών, ώστε να µπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει µε ακόµα µεγαλύτερη ταχύτητα, είναι η νοµιµότητα παντού. «∆εν πρόκειται εµείς να συγκαλύπτουµε εφοριακούς που "τα πιάνουν", δεν µπορούµε πια να δεχθούµε ούτε µεγάλες ούτε µικρές παρανοµίες», λένε κύκλοι της Πειραιώς και του Μαξίµου.

Παράλληλα αναγνωρίζουν ότι το µεγάλο ζήτηµα που ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι αυτό της ακρίβειας και για τον λόγο αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν απευθύνεται στους πολίτες τούς εξηγεί πως η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που µπορεί για να αντιµετωπίσει την ακρίβεια και τονίζει πως η διαρθρωτική απάντηση είναι η µόνιµη αύξηση µισθών και εισοδηµάτων. Ταυτόχρονα από την κυβέρνηση εξαπολύουν επίθεση στην αξιωµατική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι σηκώνει το ζήτηµα της ακρίβειας δύο εβδοµάδες πριν από τις ευρωεκλογές, την ώρα που η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς µέτρα από όταν άρχισε να αυξάνεται ο εισαγόµενος πληθωρισµός. «Ειδικά η προσπάθεια Κασσελάκη να ξεγελάσει τους πολίτες για τις τιµές σε βασικά προϊόντα, αναφερόµενος συνειδητά σε τιµές διπλάσιας ποσότητας προϊόντος από αυτή που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη Βουλή (φέτα) ή συγκρίνοντας διαφορετικούς τύπους προϊόντος (λάδι), αποδεικνύει πόσο αδίστακτος είναι», σχολίαζαν «γαλάζιες» πηγές.

Σε όλη την Ελλάδα

Έχει βρεθεί στην κυριολεξία σε κάθε γωνιά της χώρας. Είναι ασταμάτητη και ακούραστη. Και όμως η Νόνη Δούνια συνεχίζει ακάθεκτη την επαφή της με τον κόσμο. Όπως μαθαίνω, τις τελευταίες δύο εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου θα βρεθεί σε Α΄ και Β΄ Πειραιά, ενώ στόχος της είναι φυσικά να ταξιδέψει και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Μια συμβολική επίσκεψη

Σε μια συμβολική επίσκεψη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης, συνοδευόμενος από τον Πάνο Σκουρλέτη, βρέθηκε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας προκειμένου να καταδείξει τι σημαίνει στην πράξη προοδευτική και ευρωπαϊκή πολιτική. Το αποτεφρωτήριο ξεκίνησε να γίνεται το 2017 με τη συμβολή των Π. Σκουρλέτη και Ν. Βούτση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλία

Σαρώνουν τα κλιμάκια της ΝΔ όλη τη χώρα. Πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης είναι στην κυριολεξία με μια βαλίτσα στο χέρι προκειμένου να επικοινωνήσουν παντού τα προεκλογικά μηνύματα της ΝΔ. Είδα λοιπόν τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, να επισκέπτεται τα Τρίκαλα και τη Μαγνησία τις προηγούμενες ημέρες. Στα Τρίκαλα μαζί του ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, η βουλευτής Τρικάλων και γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, και ο βουλευτής Αθανάσιος Λιούτας, ενώ στη Μαγνησία ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και βουλευτής του νομού, Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος. Κατά την περιοδεία συναντήθηκαν με στελέχη των τοπικών δημοτικών οργανώσεων. Ο κ. Χατζηδάκης εγκαινίασε μαζί με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικό, τα έργα οδοποιίας στα Αργυραίικα Μαγνησίας.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»