Κοινή συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου, όπουμίλησαν για την πρώτη γνωριμία τους, τη σχέση τους και τις δυσκολίες που έχουν περάσει μαζί, αλλά και τις ομοιότητες που μοιράζονται.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 δήλωσε στην εκπομπή «Όσα δε λέμε» για την περίοδο πριν γνωριστούν: «Όταν γνωριστήκαμε δεν θα μου πέρναγε ποτέ από το μυαλό ότι θα εμπλακώ ποτέ στην πολιτική σκηνή, στην εκλογική σκηνή. Πάντα ήμουν πολιτικοποιημένος».

Η σύζυγός του είπε, από την πλευρά της, ότι όταν γνωρίστηκαν ο ίδιος εργαζόταν ως καθηγητής.

 «Για αυτό όταν γνωρίστηκαμε έγινα βοηθός της. Στη δουλειά της», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του να επεξηγεί: «Γνωριστήκαμε την εποχή που έκανα το έργο μου, που λεγόταν "Cut – 7 διαχωριστικές γραμμές". Ερευνούσα, μιλούσα με ανθρώπους που ήξεραν πολύ καλά τα γεωπολιτικά. Είχαμε γνωριστεί πιο παλιά, όσο ήμασταν ακόμα παντρεμένοι. Είχα χωρίσει εγώ έναν χρόνο και ο Γιάνης ήταν σε αυτή τη διαδικασία. Βρεθήκαμε σ' ένα κοινό γεύμα, άρχισα να του μιλάω για το έργο μου, κι εκεί "δέσαμε". Μετά δουλέψαμε μαζί και τελικά ταξιδέψαμε μαζί τον πρώτο μας χρόνο ως ζευγάρι».

«Από το πρώτο λεπτό κατάλαβα ότι "εδώ είμαστε". Η απόδειξη είναι ότι από εκείνο το βράδυ της είπα να γεράσουμε μαζί και μου είπε "ναι"», αποκάλυψε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25. «Την πρώτη φορά που τον είδα, σκέφτηκα ότι: "Α, τελικά υπάρχουν όλα σ' ένα". Ο Γιάνης μου φάνηκε πολύ έξυπνος, όταν μίλαγα ήθελε να με ακούσει, υπήρχε επικοινωνία και είχε χιούμορ», αφηγήθηκε έπειτα η σύζυγός του.

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως ερωτεύτηκε πρώτα το καλλιτεχνικό έργο της συζύγου του, πριν ακόμα γνωρίσει την ίδια: «Την ερωτεύτηκα πριν τη δω. Είχα μπει σε μία δημοπρασία Τέχνης, και η φίλη μου που τη διοργάνωνε με ρώτησε την άποψή μου για την εγκατάσταση της Δανάης. Μου έπεσε το σαγόνι. Δεν την ήξερα, τότε ζούσα στην Αυστραλία, αλλά αυτός ήταν ο μισός έρωτας. Όταν γνώρισα τη Δανάη, τη ρώτησα αν έχει σχέση με την καλλιτέχνιδα και μου αποκάλυψε πως είναι εκείνη!».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1kzlngczvop)

Επιπλέον, το ζευγάρι δεν δίστασε να μιλήσει για τα προβλήματα που έχουν περάσει κατά τη διάρκεια της σχέσης τους. Η Δανάη Στράτου σημείωσε πάνω σε αυτό: «Οι δυσκολίες μας έχουν σφυρηλατήσει, γιατί περάσαμε πολλές. Περάσαμε από χίλια κύματα, όχι μόνο στη σχέση μας, αλλά και από εξωτερικούς παράγοντες. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ να αξίζει η ζωή μου να τη ζω χωρίς εκείνον. Ο Γιάνης έχει πάρα πολύ δύσκολο χαρακτήρα και εγώ επίσης, είμαστε και οι δυο πάρα πολύ έντονοι άνθρωποι. Στις κρίσεις δεθήκαμε, θα μπορούσε να υπάρχει αμφιβολία, αλλά η κάθε επιλογή που κάναμε ήταν του "μαζί πιο πολύ"».

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχτηκε ότι βιώνει έντονα το συναίσθημα της ζήλειας: «Στις διαφωνίες σκοτωνόμαστε, κανένας δεν κάνει πίσω, σύνθεση γίνεται. Ζηλεύω πάρα πολύ, είμαι συνέχεια ζηλιάρης, χωρίς να γίνει τίποτα. Για εμένα δεν είναι δεδομένη κι εκείνη είναι ζηλιάρα! Είναι μία υγιής ζήλεια».