Δίπλα σε εργαζόμενους και ωφελούμενους των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις, ξεναγήθηκε σε αυτές και ενημερώθηκε για τα προγράμματα του Οργανισμού σχετικά με την απεξάρτηση και την επανένταξη στην κοινωνία, αλλά και την αγορά εργασίας, των συνανθρώπων μας που παλεύουν με τους δαίμονες των εξαρτήσεων.

Οι διοικούντες του ΟΚΑΝΑ παρουσίασαν στον κ. Παπαγεωργίου τις βασικές δράσεις στήριξης που υλοποιούν καθημερινά, όπως είναι το κέντρο ημέρας-υπηρεσίες βραχείας φιλοξενίας, που απευθύνεται σε άστεγους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών, καθώς και η ομάδα streetwork που παρεμβαίνει σε σημεία συνάθροισης ουσιοεξαρτημένων καλύπτοντας βασικές ανάγκες τους.
papageorgiou_okana


Ο κ. Παπαγεωργίου συνεχάρη τα στελέχη του ΟΚΑΝΑ για το έργο που επιτελούν, αλλά και τους ωφελούμενους για τον αγώνα που δίνουν ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους και να την αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Επίσης, αναφέρθηκε στα καινοτόμα προγράμματα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων που υλοποιούνται από το υπουργείο Υγείας, ενώ στάθηκε στην αξία που έχει να δρομολογηθούν προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.
papageorgiou_okana2


"Ο Πρωθυπουργός τονίζει επανειλημμένα ότι η Πολιτεία οφείλει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας. Και αυτήν την αρχή η κυβέρνηση την υπηρετεί με πράξεις, αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας όσους το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, με τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται, σπάμε το στίγμα της προκατάληψης και κάνουμε πράξη το κανένας μόνος" σημείωσε σχετικά ο κ. Παπαγεωργίου.