Συνάντηση Άδωνι με Λοβέρδο και η ιδέα για το ΕΚΑΒ

Σήμερα θέλω να ξεκινήσω με μία συνάντηση που μου προκάλεσε εντύπωση, καθώς πραγματοποιήθηκε εν μέσω προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές, όπου κάθε υποψήφιος ή στέλεχος κόμματος εστιάζει στα του δικού του κόμματος.

Στο υπουργείο Υγείας, λοιπόν, εθεάθη και συναντήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη (που έχει και την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ) ο επικεφαλής των Δημοκρατών και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος προσπαθεί να εξασφαλίσει -με αξιώσεις- την εκλογή του στην ευρωβουλή. Η στενή φιλία των δύο ανδρών είναι γνωστή και δικαιολογεί την συνάντηση, ακόμα και προεκλογικά. Ωστόσο, οι δύο πολιτικοί δεν έμειναν στις ευχές. Έμαθα, ότι κατά την διάρκεια της συζήτησής τους στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε μια ενδιαφέρουσα ιδέα.

Με την εμπειρία του στη θέση του υπουργού Υγείας και με βαθιά γνώση ότι η πρώτη επαφή του πολίτη με το δημόσιο σύστημα Υγείας πραγματοποιείται, συχνά έως πάντα στις πλέον σοβαρές από τις περιπτώσεις, με τα ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), αυτό το οποίο συνέστησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν το εξής: Την πλήρη, κατεπείγουσα και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών, τον δομών και των λειτουργιών του ΕΚΑΒ, και μάλιστα σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.


Γκρίνια για τη στήριξη Ανδρουλάκη σε Ζαγοράκη

Και μιας και έπιασα τα περίεργα, να σας πως ότι έφτασαν στις κεραίες μου πληροφορίες για ένα τραπέζι με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπήρξε ενόχληση για μια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη. Ποια ήταν αυτή η αναφορά;

Σύμφωνα με τις πηγές μου, αφορούσε την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη. Ήταν, μάλιστα, συνδυασμένη με τα θετικά σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «για τους ψηφοφόρους που φέρνει στο κόμμα», ειδικά από την Βόρεια Ελλάδα. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους στο τραπέζι που έγινε στην Λάρισα με την παρουσία Σμίτ, του υποψήφιου των Σοσιαλιστών για την Προεδρία της Κομισιόν ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Δεν πέταξαν την σκούφια τους που ο πρόεδρος τους προέτρεπε να στηρίξουν Ζαγοράκη.


Τα «σταυρωμένα» ψηφοδέλτια του Σπυρόπουλου

Μένοντας στα ωραία της Χαριλάου Τρικούπη, να σας πως ότι έμαθα πως στη νομαρχιακή επιτροπή της Καβάλας το ΠΑΣΟΚ έχει στείλει 4.000 ψηφοδέλτια. Και πού είναι το κακό θα μου πείτε. Όπως μου μετέφερε ένας πληροφοριοδότης της στήλης τα 3.000 ψηφοδέλτια είναι χωρίς και τα 1.000 με έναν σταυρό. Σε ποιον; Στον γραμματέα του κόμματος και υποψήφιο στις ευρωεκλογές, Ανδρέα Σπυρόπουλο, ο οποίος κονταροχτυπιέται με τον Φίλιππο Σαχινίδη για την τρίτη έδρα που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ στην ευρωβουλή αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.

Μάλιστα μου είπαν πως αυτό το «παλαιοκομματικό» φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε πολλές άλλες περιοχές. Όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει προκαλέσει γκρίνιες και αντιδράσεις από όλους τους συνυποψηφίους του, οι οποίοι κάνουν λόγο για αντιθεσμική συμπεριφορά και άνισο ανταγωνισμό.


Ο Θεοδωρόπουλος εμφανίσθηκε με 6 δικηγόρους για την διαρροή των e-mail

Θα ήθελα, τώρα να σας μεταφέρω μία ενδιαφέρουσα πληροφορία σχετικά με την υπόθεση με την περιβόητη διαρροή των e-mail πολιτών προς την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Μέσα στο πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την συγκεκριμένη υπόθεση κρύβεται και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

Η Αρχή, όπως αναφέρει σε ένα σημείο, κάλεσε στις 29 Απριλίου όλους τους εμπλεκομένους σε ακρόαση προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για την υπόθεση. Ο πρώην γραμματέας απόδημου ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, ήταν ο μόνος που εμφανίστηκε με έξι (!) δικηγόρους, ένας εκ των οποίων μάλιστα ομότιμος καθηγητής ποινικού δικαίου.


Το σπίτι του Κασσελάκη στις Σπέτσες «ακύρωσε» το ταξίδι στα Παλαιστινιακά εδάφη

Ο πληροφοριοδότης μου στην Κουμουνδούρου μου μετέφερε ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο για τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Γιώργο Λιάγκα. Όπως μου είπε, αυτή η συνέντευξη έφερε πολλές γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί την ημέρα που έπαιζε η είδηση της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Παλαιστινιακά εδάφη, οι πολίτες έβλεπαν το σπίτι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις Σπέτσες.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης ακύρωσε με την συνέντευξη του, την πιο σημαντική πολιτική ενέργεια που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα και την οποία ζήλεψαν πολλοί πολιτικοί αρχηγοί. Πρόσθεταν, μάλιστα. ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο μία τέτοια συνέντευξη να παίζει για τρείς μέρες ακυρώνοντας στην πραγματικότητα όλη την πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, για την ακρίβεια, το φορολογικό, τα Τέμπη και την Παλαιστίνη.


Όλοι στο Σύνταγμα

Να σας ενημερώσω ότι την πλατεία Συντάγματος επέλεξαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τις τελευταίες ομιλίες των αρχηγών τους. Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει την ερχόμενη Τετάρτη στην κάτω πλευρά της πλατείας όπως και το 2023. Την επομένη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης θα καλέσει τους φίλους του κόμματός του εντός της πλατείας και την προεκλογική περίοδο θα κλείσει την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την εξέδρα στο ίδιο σημείο. Για τις 8 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί κι άλλη συγκέντρωση, εμμέσως πολιτική. Το απόγευμα της παραμονής των εκλογών υπάρχει κάλεσμα από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για συγκέντρωση στον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια με σύνθημα: «Καμία ανοχή… Φασίστες, δρόμο θα αλλάζετε εσείς». Δύο τινά αναμένεται να συμβούν καθώς θα διανύουμε προεκλογική περίοδο. Ή δεν θα επιτραπεί λόγω των προβλεπόμενων από την εκλογική νομοθεσία περιορισμών ή από την ΕΛΑΣ θα αδιαφορήσουν στέλνοντας την ομάδα ΟΔΟΣ για περιφρούρηση.


Στην Καλαμάτα η τελευταία ομιλία Χαρίτση

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καλαμάτα μαθαίνουμε ότι θα ολοκληρώσει το βράδυ της μεθεπόμενης Παρασκευής 7 Ιουνίου την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Αριστερά ο πρόεδρός της Αλέξης Χαρίτσης. Η κεντρική εκδήλωση του κόμματος, βέβαια, θα γίνει την Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Θησείο και ήδη ξεκίνησε κινητοποίηση, ενώ θα ακολουθήσουν ανοιχτές συγκεντρώσεις του κόμματος διαδοχικά στην Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Πάτρα. Η επιλογή της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας για φινάλε προφανώς και έχει σχέση με το γεγονός ότι ο κ. Χαρίτσης εκλέγεται βουλευτής στην συγκεκριμένη περιφέρεια από το 2019 και θέλει με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τους συμπατριώτες του που τον εμπιστευθήκαν δυο συνεχόμενες τετραετίες.


Ο Ευκλείδης «στολίζει» τον Τσίπρα στον βιβλίο του

Η παρουσίαση ενός βιβλίου που περιγράφει φορτισμένα γεγονότα αποτελεί πάντα μια καλή ευκαιρία για να ξυπνήσουν πάθη και πολιτικές συγκρούσεις που είναι εν υπνώσει. Εν προκειμένω ο λόγος για το βιβλίο του Ευκλείδη Τσακαλώτου «Η αξία και οι αξίες της αριστεράς» (εκδόσεις Κριτική) που παρουσιάστηκε την Δευτέρα το απόγευμα. Στο πάνελ ήταν βεβαίως ο κ. Τσακαλώτος, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Σταθάκης και η πρώην ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά.

Η εκδήλωση εκ των πραγμάτων παρέπεμπε σε reunion των πρώην κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα είναι στην Νέα Αριστερά, χωρίς ωστόσο το κλίμα να είναι και πολύ θερμό για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Ευκλείδης τον στολίζει στο βιβλίο του για μια σειρά από λανθασμένες επιλογές, με αποκορύφωμα τη στάση που κράτησε από το 2019 έως τη μεγάλη ήττα του 2023. Ο πρώην τσάρος της οικονομίας διαφώνησε πλήρως με το αρχηγικό κόμμα χυλό που είχε φτιάξει ο Τσίπρας αλλά και με την λογική του ώριμου φρούτου που ακολούθησε ως αντιπολιτευτική τακτική. Κοινώς έσφαξε τον Αλέξη με τη γνωστή αστική του ευγένεια…


Περιοδεύει και η Συρεγγέλα

Κάπου πήρε το μάτι μου τη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα να οργώνει τη Δυτική Αθήνα. Ξεκίνησε λοιπόν περιοδείες σε Περιστέρι, Ίλιον και Αιγάλεω ενόψει των ευρωεκλογών. Στο πρόγραμμα των επισκέψεων είναι η ΔΥΠΑ, το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Περιστερίου ενώ θα περπατήσει και στα κεντρικά σημεία των Δήμων για να ακούσει τα προβλήματα του κόσμου.


Σάρωσε ο Τσίρμπας στον ΑΣΔΑ

Τελείωσε και το δεύτερο αυτοδιοικητικό «θρίλερ», μετά τις εκλογές στον ΣΠΑΠ, αυτή τη φορά στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Οι συσχετισμοί και τα μπλοκ δεν άλλαξαν οπότε, επανεξελέγη πανηγυρικά ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και γραμματέας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, Δημήτρης Κουκουβίνος. Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα εννέα έτη Πρόεδρος του ΑΣΔΑ διετέλεσε πρόεδρος, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητώντας την επανάληψη των εκλογών του Φεβρουαρίου. Πάντως, ο Σταύρος Τσίρμπας, αποδείχτηκε - εν τέλει - πολύ σκληρός… για να χάσει!


Ήττα έκπληξη για τον Ρούσκα στους Συμβολαιογράφους

Η μη μεταφορά ύλης από την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων στους συμβολαιογράφους φέρεται να στέρησε μία ακόμα θητεία στον Γιώργο Ρούσκα, επί τρεις θητείες πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών. Μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε το μισό συν ένα των εγκύρων ψηφοδελτίων για να εκλεγεί πρόεδρος. Στο δεύτερο γύρο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Στυλιανός Ρεβέλας και η Ελένη Κοντογιώργου, ενώ εκτός της εκλογικής αναμέτρησης τέθηκε ο κ. Ρούσκας. Σύμφωνα με πληροφορίες στον επί τρεις θητείες πρόεδρο πιστώθηκε ως θετική εξέλιξη η διατήρηση αμετάβλητου του συμβολαιογραφικού εγγράφου και η ματαίωση του σχεδιασμού για ψηφιακό συμβόλαιο. Αυτό ωστόσο που του στοίχισε ήταν η μη μεταφοράς ύλης στον κλάδο των συμβολαιογράφων από την επιχειρούμενη αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Κάτι που αντί των συμβολαιογράφων πέτυχα οι δικηγόροι.