Παρών για την επόµενη µέρα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου δήλωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης µε µια καθαρά αρχηγική εµφάνιση, παρουσία πλήθους στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που έγινε υπό την εύσχηµη αφορµή της παρουσίασης των ετήσιων κοινοβουλευτικών πεπραγµένων του νεαρού βουλευτή και… δελφίνου.

Στην κατάµεστη από κόσµο αίθουσα στον Γέρακα βρέθηκαν οι πρώην υπουργοί Κώστας Σκανδαλίδης και Κατερίνα Μπατζελή, η Ελένη Βατσινά, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, η Τόνια Αντωνίου, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, οι δήµαρχοι Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, και Σπάτων-Αρτέµιδας, ∆ηµήτρης Μάρκου, o Γιάννης Μίχας, καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Καλλιακµάνης, Κώστας Τσουκαλάς, Ηλίας Κικίλιας, Γιάννης Βαρδακαστάνης, Μιχάλης Αεράκης, Μαριζέτα Αντωνοπούλου, Άννα Βερούλη, Παναγιώτης ∆ηµόπουλος, Μαρινίκη Θεοδώρου, Γρηγόρης Λαµπράκης και Γεωργία Σωτηροπούλου.


Μανώλης Χριστοδουλάκης: Η αρχηγική αισθητική και το μανιφέστο

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει κόµµα αντίδρασης, κόµµα αγανάκτησης, κόµµα απογοήτευσης, κόµµα λαϊκισµού, κόµµα που θα απορροφά τη δυσαρέσκεια και θα την περιχαρακώνει σε µια γυάλα πολιτικής καθαρότητας. Το ΠΑΣΟΚ ήξερε και ξέρει να απαντά σε όλες και ειδικά στις πιο δύσκολες στιγµές», τόνισε µεταξύ άλλων ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

Πριν από την οµιλία του κ. Χριστοδουλάκη προβλήθηκε ένα βίντεο αρχηγικής αισθητικής µε στιγµιότυπα από τις περιοδείες του σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Κάνοντας πολύ προσεκτικές αναφορές στα πεπραγµένα του, µίλησε κυρίως για τις διεκδικήσεις του, τις παρεµβάσεις και ερωτήσεις που έχει καταθέσει στο Κοινοβούλιο, ξετυλίγοντας όµως -επί της ουσίας- το προσωπικό του µίνι µανιφέστο για το ΠΑΣΟΚ της «επόµενης µέρας».

«Είµαστε υποχρεωµένοι να αντιλαµβανόµαστε την εντολή του εκλογικού σώµατος ως ευθύνη και υποχρέωση. Και ένα πολύ µεγάλο κοµµάτι της ευθύνης είναι και η λογοδοσία. Οφείλουµε να κρινόµαστε διαρκώς και να αξιολογούµαστε από όλους εσάς για το τι απέγινε τελικά η ψήφος του καθενός. Πρέπει να αποδεικνύουµε µε τα έργα µας και τις πράξεις µας ότι κάθε µέρα που περνάει θα δικαιώνουµε τη στήριξη και την εµπιστοσύνη σας», ανέφερε.

Και συµπλήρωσε: «Σήµερα είναι η ώρα, όλοι εµείς, που δεν λυγίσαµε στα δύσκολα, να δώσουµε µαζί, ενωµένοι ξανά, ακόµα µία κρίσιµη εκλογική µάχη. Να σηκώσουµε την παράταξη, να σηκώσουµε το ΠΑΣΟΚ, να σηκώσουµε ξανά τον ήλιο µας ψηλά. Να τη δώσουµε τη µάχη ενωµένοι και στρατευµένοι όλοι µαζί και αυτή θα είναι νικηφόρα. ∆ίνουµε µάχη ιδεών, δίνουµε µάχη αρχών, δίνουµε µάχη θέσεων, αλλά δίνουµε και µάχη µε τους ανθρώπους µας στην πρώτη γραµµή».

Θυµίζουµε ότι ο κ. Χριστοδουλάκης είχε προκαλέσει κανονική… νευρική κρίση στη Χαριλάου Τρικούπη και στον Νίκο Ανδρουλάκη µε τη συµµετοχή του στην κοινή εκδήλωση µε την Έφη Αχτσιόγλου και τον ∆ιονύση Τεµπονέρα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή