Και ηλικιακός ρατσισµός από τον «νέο και ωραίο»

Να σώσει οτιδήποτε, εάν σώζεται, επειδή αντιλαµβάνεται ότι στο τέλος θα του γυρίσει µπούµερανγκ η λόξα που έχει να συµπεριφέρεται ως «νεόπλουτος» επιδειξίας, επιχείρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο προεκλογικής του οµιλίας στην Καλαµάτα. Έλα όµως που για να δικαιολογήσει τη ροπή του προς το lifestyle προχώρησε σε άσχετες συγκρίσεις µε την επικοινωνιακή πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο τέλος έβγαλε εναντίον του την «κακία» του «ηλικιακού ρατσισµού», αφήνοντας να εννοηθεί πως εγώ είµαι «νέος και ωραίος» και ο άλλος, δηλαδή ο πρωθυπουργός, ένας τύπος που παριστάνει τον «νεόγερο», για να προσεγγίσει τη νεολαία.

Συγκεκριµένα δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός που φτιάχνει παπούτσια Ν∆, που φοράει αστεία καπέλα και κάνει σκέιτµπορντ, µπας και µιλήσει στους νέους, κατηγορεί εµένα ως lifestyle. Όµως εγώ είµαι νέος, δεν τον παριστάνω. Και είµαι αυτός που είµαι, δεν υποδύοµαι κάποιον άλλον. Και δεν σας κορόιδεψα ποτέ ότι είµαι κάποιος άλλος. Αν σε ένα µπετόν αρµέ µιντιακό σύστηµα που δεν αφήνει τίποτα αρνητικό για την κυβέρνηση να περάσει, µπορώ να κάνω µία ρωγµή, να µπω, να µιλήσω για δικαιοσύνη, για ίσες ευκαιρίες, για την ακρίβεια, για τα Τέµπη, θα µπω και θα το κάνω. Και θα το ξανακάνω. Ακόµα και σε µία lifestyle εκποµπή, ακόµα και σε µία µη πολιτική εκποµπή, µπορείς να περάσεις το µήνυµά σου. Σε όλα τα µέσα που µπορεί να ακουστεί η αλήθεια µας θα την περνάµε».

Θλιβερή απόπειρα λαϊκισμού

Παίζουν τα ρέστα τους στην Κουμουνδούρου, καθώς τα κουκιά είναι λιγοστά και δεν βγαίνουν, οπότε ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να πλήξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ να περιγράφει τον πρωθυπουργό «ως άλλο “Λουδοβίκο”» που βάζει να δοκιμάζουν τα φαγητά και τα ποτά που του προσφέρονται. «Την ώρα που 63 παιδιά δηλητηριάστηκαν από τα σχολικά γεύματα, δίνεται εντολή στον ΕΦΕΤ να ελεγχθούν τα ποτά και τα φαγητά που θα δοκιμάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Ιωάννινα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Αστυνομία σε δική της ανακοίνωση διευκρίνισε αυτό που οι πάντες -πλην ΣΥΡΙΖΑίων- γνωρίζουν. Ότι δηλαδή η διαδικασία είναι πάγια και εφαρμόζεται σε κάθε επίσκεψη επίσημου προσώπου ή εκπροσώπου της πολιτειακής ηγεσίας και προβλέπεται σε ειδικό σχέδιο ασφαλείας, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο έλεγχος τροφίμων και ποτών.

Ντέρμπι, παρά το «λιβανιστήρι»

Όσο και αν το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη βάζει λυτούς και δεμένους, πρόθυμους και ξελιγωμένους, να προεξοφλούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες μπορεί να πιάσει ποσοστά άνω του 20%, η εικόνα απ’ τις έως τώρα δημοσκοπήσεις είναι εντελώς διαφορετική. Και καλό θα είναι οι θαυμαστές του Κασσελάκη, μεταξύ αυτών και μερικοί επώνυμοι που μπορεί να την έχουν δει διαμορφωτές των πολιτικών εξελίξεων, να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των προοδευτικών ψηφοφόρων. Διότι με αυτή την πρακτική που ακολουθούν, νομίζοντας πως διαθέτουν επιδραστικό βήμα, αντί να του κάνουν καλό, θα του προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Το πολύ το «Κύριε, ελέησον» και το λιβάνισμα δεν το βαριέται μόνο ο Θεός, αλλά και ο λαός. Ήδη στην Κουμουνδούρου σήμανε «συναγερμός», καθώς εκεί που είχαν επαναπαυτεί στη σιγουριά της δεύτερης θέσης, και μάλιστα με διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά ο Νίκος Ανδρουλάκης άρχισε να ξαναπαίρνει τα πάνω του.

«Με δικαίωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη Σύμβαση 717», δηλώνει από χθες ο Χρήστος Σπίρτζης, απαιτώντας να του ζητήσουν συγγνώμη όσοι τον ενέπλεξαν στην τραγωδία των Τεμπών. Προφανώς το μήνυμά του έχει ως αποδέκτες τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτοί έκαναν σημαία την Ευρωπαία εισαγγελέα που με τις παρεμβάσεις της τον έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης των Τεμπών.

«Στόλισε» τον Βελόπουλο και αποχώρησε

Την παραίτησή του από την Ελληνική Λύση, της οποίας αποτελούσε επί χρόνια βασικό κομματικό στέλεχος στον Νομό Έβρου, υπέβαλε με επιστολή του στον Κυριάκο Βελόπουλο ο υποψήφιος βουλευτής Μαργαρίτης Κίρκος, ο οποίος δεν είναι… όποιος κι όποιος. Ήταν δεύτερος σε ψήφους στον νομό στις εθνικές εκλογές του 2023, καθώς συγκέντρωσε 2.796 σταυρούς έναντι 3.068 του εκλεγμένου βουλευτή Παράσχου Παπαδάκη, και παράλληλα κατείχε τη θέση του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πολύ συνοπτικά, ο παραιτηθείς μάλλον κατάλαβε εκ των υστέρων πως ο Βελόπουλος του «έπαιξε παιχνίδι» για να εκλεγεί ο συνυποψήφιός του. Την επιστολή του, δε, κλείνει με βαρύτατες κατηγορίες κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, τον οποίο αποκαλεί «απατεώνα», «πατριδοκάπηλο» και «Εφιάλτη». «Νοιώθω πλέον με όλη μου την ψυχή, ότι είσαι, πρόεδρε, ένας… υπέροχος θεατρίνος, ένας πολιτικός απατεώνας, ένας πατριδοκάπηλος. Πρόεδρε, νιώθω πως είσαι ένας σύγχρονος Εφιάλτης στην πολιτική ζωή του τόπου», γράφει ο «εξαπατηθείς» πρώην υποψήφιος.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή