Κελεμπίες δεν είχαμε στο συνέδριο του πολύ σημαντικού -από γεωπολιτικής σκοπιάς- East Mediterranean Gas Forum που διεξάγεται στην Αθήνα. Αλλά εκτός των πολιτικών εκπροσώπων από Ιταλία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιορδανία, ΗΠΑ, ΕΕ κ.λπ. είχαμε παρούσες τις σημαντικότερες εταιρείες που έχουν αναλάβει τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα: τους Αμερικανούς της Exxon Mobil, τους Γάλλους της Total Energie, τους Ιταλούς της Snam, τους Έλληνες της Helleniq Energy και της Energean κ.λπ.

Πολλά μεγάλα λόγια ακούστηκαν. Αλλά επί του πρακτέου απαντήσεις δεν δόθηκαν. Εδώ θέλει ο «Χ» κολοσσός να επενδύσει 250.000.000 δολάρια για να κάνει μια ερευνητική γεώτρηση και δεν βρίσκει λιμάνι να ξεφορτώσει τις υποδομές του. Αλλά εμείς ονειρευόμαστε κοιτάσματα αξίας 250 δισ. € και έσοδα 65 δισ. € σε βάθος 20ετίας…

Έσοδα 2,979 δισ. ευρώ κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ο όμιλος της Motor Oil. Πέρυσι ο κύκλος εργασιών είχε διαμορφωθεί στα 3,3 δισ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν επίσης στα 190.700.000 ευρώ έναντι 237.300.000 ευρώ. Δεν είναι καθόλου άσχημες οι επιδόσεις αν αναλογιστεί κανείς τι συνέβαινε στην ενέργεια πέρυσι και πρόπερσι.

Να δικαιολογήσουν τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών επιχειρούν οι ακριβοπληρωμένοι CEOs  

Διψήφιες αυξήσεις στα ιδιωτικά συμβόλαια έχουν κάνει οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα και τρέχουν να δικαιολογήσουν τις επιβαρύνσεις στους πελάτες τους που έτρεχαν με +14% τον Απρίλιο.

Άντε να δεχτούμε κάποια επιχειρήματα που επικαλούνται οι ασφαλιστικές. Αλλά σε έναν κλάδο του οποίου τα προϊόντα και οι παροχές απέχουν όσο η μέρα με τη νύχτα έναντι των εταιρειών στην Ευρώπη και είναι από τους ακριβότερους σε μια από τις πιο φτωχές χώρες, τι να πουν και τι να πείσουν οι ακριβοπληρωμένοι CEOs…


Ο κανονισμός-Φρανκενστάιν που δημοσίευσε ο πολυδιαφημισμένος CEO της ΕΧΑΕ


Ακούω πολλή γκρίνια για τον κανονισμό-Φρανκενστάιν που δημοσίευσε ο πολυδιαφημισμένος CEO της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος. Αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία, καμιά 30αριά εταιρείες της επιτήρησης ή με χαμηλή διασπορά και άλλα «μειονεκτήματα», βλέπω να αποχωρούν με κόκκινη κάρτα.

Εκτός αν όλο αυτό το «πακέτο» των αυστηρών προϋποθέσεων λειτουργήσει τελικά αντίστροφα και πιέσει κάποιους μεγαλομετόχους υγιών εταιρειών να προσαρμοστούν και να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο ταμπλό. Αν δεν το πράξουν, φοβάμαι ότι θα έχουμε σοβαρά νομικά προβλήματα από τις απώλειες των μικρομετόχων.


Σήμερα η δημόσια προσφορά της Noval Property

Σήμερα ξεκινά η δημόσια προσφορά της Noval Property, με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 2,82 ευρώ και κατώτατη τα 2,6 ευρώ. Με βάση την ανώτατη τιμή, τα συνολικά έσοδα της αύξησης θα ανέλθουν σε 49.000.000 ευρώ. Η Viohalco, που είναι βασικός μέτοχος της εταιρείας ακινήτων, θα ελέγχει το 61,83% της ΑΕΕΑΠ, ενώ από 5,2% θα διακρατήσουν ο Ιπποκράτης και ο Μιχάλης Στασινόπουλος.

Η Noval Property έχει πρόγραμμα επενδύσεων 340.000.000 ευρώ έως το 2030 με άξονα την ανάπτυξη έξι νέων projects.


Εξαγορά της εταιρείας Μπενρουμπή από την Quest Συμμετοχών του Θ. Φέσσα (;)

Στην εξαγορά της εταιρείας Μπενρουμπή φέρεται να προχώρησε η Quest Συμμετοχών του Θ. Φέσσα με τίμημα άνω των 33.000.000 ευρώ. Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν χθες (newmoney) υποστηρίζουν ότι το deal που δίνει πρόσβαση στον Φέσσα, στην αγορά ηλεκτρικών ειδών, έκλεισε πριν από το Πάσχα. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα.


Το μέρισμα των 12 λεπτών ανά μετοχή της Viohalco

Μεικτό μέρισμα 12 λεπτών ανά μετοχή αλλά καθαρό 0,084 ευρώ ή 21.772.000 ευρώ θα διανείμει στους μετόχους της η εταιρεία Viohalco. Αν ήταν στην Ελλάδα και δεν είχε μεταφέρει την έδρα στο Βέλγιο, το μέρισμα θα ήταν υψηλότερο. Όμως εκεί η φορολογία είναι 30% και εδώ 5%... Μεικτό μέρισμα 0,08 ευρώ θα διανείμει και η Cenergy, θυγατρική της Viohalco.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών και το σενάριο αναβάθμισης από τη Fitch 

Δεν φαίνεται να «αγοράζει» το σενάριο αναβάθμισης την Παρασκευή από τη Fitch το Χρηματιστήριο Αθηνών. Υποτονικές συναλλαγές, διορθωτική διάθεση, πιέσεις στις τράπεζες και χωρίς δοκιμές επιστροφής πάνω από τις 1.500 μονάδες.