Για τις 7 Ιουνίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στο αλβανικό Εφετείο του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντη Μπελέρη, με τη στήλη ''Big Mouth'' του Powergame.gr να σημειώνει πως πρόκειται για μια «ξεκάθαρη νίκη» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απόφαση αυτή μοιάζει να συνδέεται άμεσα με τις ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν δύο ημέρες μετά, με τον Έντι Ράμα να... βρίσκεται στα σκοινιά, θέλοντας να περισώσει τα ασυμμάζευτα σε επίπεδο Ευρώπης, με την υπόθεση αυτή να επιδρά αρνητικά στο προφίλ των Τιράνων. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι -βάσει αυτής της στόχευσης του Αλβανού πρωθυπουργού- ο Φρέντης Μπελέρης να αποφυλακιστεί περί τον Ιούλιο, με δεδομένο ότι ο τελευταίος θα σαρώσει στις εκλογές.

Συνεπεία όλων των παραπάνω, η επιλογή Μητσοτάκη να τον εντάξει στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο δικαιώνεται, με τον πρωθυπουργό να «κλείνει τα αυτιά» σε όσους του εισηγούνταν να μην προβεί σε αυτή την ενέργεια, με τη λογική ότι θα προκαλούσε ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Υπέρ του βέτο στην παρουσία Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όπως σημειώνει η στήλη, ήταν η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, της οποίας το στίγμα βέβαια φαίνεται να αγνοείται τώρα τελευταία.

Τι αποκαλύπτει η στήλη «Big Mouth»

Άρωμα ευρωεκλογών έχω την αίσθηση ότι έχει η αναβολή της δίκης Μπελέρη (στο αλβανικό Εφετείο), αν κρίνω από το γεγονός ότι το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την 7η Ιουνίου, δύο μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ξεκάθαρη νίκη του προέδρου Μητσοτάκη. Ουσιαστικά ο Ράμα, προβλέποντας ότι θα σαρώσει στις εκλογές ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας, τρέχει τώρα να του βάλει (γιατί αυτός τις βάζει, απλώς οι δικαστές εκτελούν) μια ποινή που θα τον οδηγήσει εκτός φυλακής περί τον Ιούλιο, μήπως και περισώσει τα ασυμμάζευτα σε επίπεδο Ευρώπης. Παρατηρώντας από μια σχετική απόσταση τα ζοριλίκια του Αλβανού πρωθυπουργού, θεωρώ ότι μάλλον έπεσαν έξω όλοι όσοι πίεζαν τον αρχηγό Κυριάκο να μη βάλει στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο τον Μπελέρη, με το επιχείρημα ότι θα δημιουργούσε ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Τελικά η μόνη ένταση που έχει προκληθεί είναι στο μυαλό του Ράμα, που αν μπορούσε θα αποφυλάκιζε αύριο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, αντιλαμβανόμενος ότι όσο παραμένει στη φυλακή, τόσο σκαρφαλώνει προς την πρωτιά.

! Επί τη ευκαιρία, εσχάτως έχω χάσει την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, την παλιά διπλωμάτισσα και νυν υφυπουργό Εξωτερικών, που είχε πρωτοστατήσει στο βέτο κατά της συμμετοχής Μπελέρη στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.