Ένα ενσταντανέ ξεχώρισε από την παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, χθες στην Κρήτη, γεγονός απόλυτα δηλωτικό της θερμής υποδοχής που έτυχε στη Μεγαλόνησο.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, Κρητικοί έσπευσαν να του φορέσουν ένα παραδοσιακό κρητικό μαντίλι, δείχνοντας με τον πλέον εύγλωττο τρόπο πως τον νιώθουν δικό τους άνθρωπο, μολονότι είναι από τη Μάνη.

akis_skertsos_mantili_kriti


Ο πρωθυπουργός έχει καταφέρει να αλώσει ακόμα και τα παραδοσιακά κέντρα της Κεντροαριστεράς, ερειδόμενος σε πρόσωπα όπως αυτό του Άκη Σκέρτσου, που είναι ικανός να μιλήσει με ακροατήρια όπως αυτό, τονώνοντας το κεντρώο προφίλ του πρωθυπουργού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως - όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών η στήλη Big Mouth - η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό προβάδισμα και στους τέσσερις νομούς της «Λεβεντογέννας», με τα δημοσκοπικά μαντάτα να είναι θετικά για τη «γαλάζια» παράταξη.

Διαβάστε ακόμη: Τη "Μάχη της Κρήτης" δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στη Λεβεντογέννα στρέφονται όλα τα βλέμματα ενόψει Ευρωκάλπης

Η γενέτειρα, πάντως, του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε κάθε περίπτωση διατηρείται σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση, καθώς στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί απόψε εκδήλωση με θέμα «Οικονομία, Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ομιλητές θα είναι οι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, και Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– Πάντως, πρέπει να σας πω ότι από τη χθεσινή παρουσία του Σκέρτσου ξεχώρισα μια φωτογραφία του υπουργού, ο οποίος με το που κατέβηκε στη Μεγαλόνησο έτυχε θερμής υποδοχής. Για να ακριβολογώ, πιο θερμής δεν θα μπορούσε. Κρητικοί τού δώρισαν, και έσπευσαν να του το φορέσουν, ένα παραδοσιακό κρητικό μαντίλι. Είναι αυτά που σας λέω εδώ και καιρό, ότι ο βασικός λόγος που ο πρόεδρος Μητσοτάκης έχει γκρεμίσει ακόμη και τα παραδοσιακά κάστρα της κεντροαριστεράς συνδέεται με το γεγονός της παρουσίας στην κυβέρνηση προσώπων όπως ο υπουργός Άκης, που μπορούν να συνομιλούν με το συγκεκριμένο ακροατήριο. Και δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά της θείας μου από τα Χανιά, όταν πρωί-πρωί με την αυγούλα θα αντικρίσει τη φωτογραφία του Σκέρτσου με την τσουτσουλάτη πετσέτα (έτσι λένε οι ντόπιοι το κρητικό μαντίλι). «Μοιάζει με Κρητικό το κοπέλι…», μου είπε, με τη γνωστή υποκειμενικότητα που τη διακρίνει, ακόμη και στις επιλογές των πολυαγαπημένων υπουργών του Κυριάκου, αναζητώντας τις κρητικές ρίζες του Άκη. Το ίδιο κάνει εδώ και καιρό και με τον Πιερρακάκη, παρά το γεγονός ότι της έχω πει ότι ο άνθρωπος είναι από τη Μάνη. «Απού την Κρήτη είναι σου λέω», επιμένει.

Βλέπετε, δεν μπορεί να της βγάλει κανείς από το μυαλό ότι όποιον επιλέγει ο Μητσοτάκης όλο και κάποια σχέση με τη Λεβεντογέννα θα έχει.


! Για να καταλάβετε τη βαρύτητα που δίνουν στην κυβέρνηση στο εκλογικό σώμα της Κρήτης, να σας πω ότι απόψε θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Ηράκλειο με την παρουσία τριών κυβερνητικών στελεχών, με θέμα «Οικονομία, Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ομιλητές θα είναι οι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, και Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.