Ο Ράµπο Stefanos που γύρισε από το... µέτωπο

«Ρε, κόψτε το δούλεµα» είναι το κεντρικό µήνυµα από τα σχόλια που εισπράττουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή µε διάφορες επικολυρικές περικοκλάδες επιχείρησαν να προβάλουν την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη σε ασφαλή παλαιστινιακά εδάφη ως «επικίνδυνη αποστολή» και τον ίδιο ως έναν σύγχρονο «ειρηνοποιό», που τύφλα να έχει µπροστά του ο Μαχάτµα Γκάντι. Εκείνες που στην κυριολεξία έδωσαν τα ρέστα τους, τερµατίζοντας το κοντέρ της υπερβολής, ήταν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, και η βουλευτής Επικρατείας του κόµµατος Έλενα Ακρίτα.

Στην προσπάθειά τους να αποθεώσουν τον «ατρόµητο» και «γενναίο» αρχηγό τους, έφτασαν στο σηµείο να ισχυρίζονται πως µε την επίσκεψή του στην περιοχή «έπαιξε τη ζωή του κορόνα γράµµατα» και έθεσε σε κίνδυνο τη σωµατική του ακεραιότητα. Έλα όµως που οι περισσότεροι ακόλουθοί τους στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αριστεροί απ’ τα γεννοφάσκια τους, οπότε ξέρουν καλύτερα να αξιολογήσουν εάν η συγκεκριµένη επίσκεψη του κ. Κασσελάκη ήταν ταξίδι αναψυχής ή επικίνδυνη αποστολή. ∆εν θα σχολιάσουµε το κωµικά οξύµωρο πως ο Κασσελάκης, από ολόκληρη την ιεραρχία της Παλαιστινιακής Αρχής, συναντήθηκε µε τον υπουργό Τουρισµού, αλλά το ότι µια καθ’ όλα ασφαλής επίσκεψή του στη ∆υτική Όχθη, και όχι στην πρώτη γραµµή της εµπόλεµης ζώνης, παρουσιάστηκε ως περιπέτεια µε πρωταγωνιστή τον ίδιο, που -ως γνωστόν- έχει χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «ιερή αµυντική συµµαχία».

Φτηνά παιχνίδια ΣΥΡΙΖΑ με το παλαιστινιακό κράτος

Επειδή η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ έχει κοντά ποδάρια, όπως και το ψέμα, είναι δύσκολο πολλές φορές να καταλάβουμε εάν αυτά που λένε επειδή τα πιστεύουν ή τα λένε -χωρίς να τα εννοούν-, για να γίνουν ευκαιριακά πιστευτοί για λόγους ψηφοθηρίας στις κάλπες της εκάστοτε πολιτικής συγκυρίας. Στο ερώτημα αυτό θα θέλαμε τη βοήθεια της υπεύθυνης για τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, η οποία δεν έχουμε καταλάβει τι ρόλο βαράει στην διένεξη Ισραήλ - Παλαιστίνης.

Και επειδή συνόδευσε τον Στέφανο Κασσελάκη στην Παλαιστίνη, κάτι που έκανε και πριν από τρεις μήνες, στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, θα θέλαμε να μάθουμε ορισμένα πράγματα: Πρώτον, γιατί δεν έθεσαν το ζήτημα της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους απ’ τις αρχές του χρόνου; Δεύτερον, γιατί η Δούρου, ενώ πήγε στην Παλαιστίνη με τον Κασσελάκη, δεν έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης; Τρίτον, θεωρεί το Ισραήλ κράτος-δολοφόνο ή όχι; Τέταρτον, γιατί δεν φέρνει προς κύρωση στη Βουλή το παλαιότερο ψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, που πάγωσε επί των ημερών της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα; Τελικά, μήπως στο παρασκήνιο το παίζουν σε «διπλό ταμπλό»; Αν κόπτονται στα αλήθεια τόσο πολύ για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, ας καταθέσουν επισήμως αίτημα στην ελληνική Βουλή.

Τώρα «τρούπωσε»

Ο Στέφανος Κασσελάκης και 15% να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την αρχηγία. Από τη στιγμή που κατάφερε να «τρουπώσει» στην πολιτική, καταπώς έλεγε και σε μια παλιά ελληνική ταινία ο αείμνηστος Κώστας Βουτσάς, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω. Θα παλέψει μέχρι τέλους να μείνει στην πολιτική, έστω και αν αυτό αποδειχθεί μοιραίο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στ. Κασσελάκης, εφόσον έχει πάρει τη «σφραγίδα και τα κλειδιά της Κουμουνδούρου», δεν νοιάζεται πλέον για τίποτα. Θα μείνει με όσους τον πιστεύουν ή όσους πληρώνει για να του κάνουν τεμενάδες.

Το έχει σίγουρο και ο... Καστανίδης

Εκείνος που μπορεί να επιχειρήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Νίκο Ανδρουλάκη, εάν δεν καταφέρει να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, είναι ο πρώην διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- βρίσκεται σε μια ακατανόητη κινητικότητα αυτή την
περίοδο, λες και έχει προεξοφλήσει ότι τα αποτελέσματα της κάλπης θα είναι τέτοια που θα του επιτρέψουν να αναλάβει πρωτοβουλίες αμφισβήτησης της ηγεσίας με τη μέθοδο της συλλογής υπογραφών.

Επειδή στην πολιτική, όπως και στη ζωή, όποιος βιάζεται σκοντάφτει, καλό θα ήταν να μην είναι τόσο σίγουρος ο Καστανίδης πως το ΠΑΣΟΚ θα πάρει την κάτω βόλτα.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή