Τα χαµόγελα επέστρεψαν στη Χαριλάου Τρικούπη

Την προεκλογική περίοδο παίζει καταλυτικό ρόλο η ψυχολογία των στελεχών και πολύ περισσότερο των επικεφαλής. Χαρακτηριστικό είναι το κλίµα κατήφειας που επικρατούσε για ένα µεγάλο χρονικό διάστηµα στους διαδρόµους της Χαριλάου Τρικούπη. Όσοι ωστόσο επισκέφθηκαν τις τελευταίες ηµέρες τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ θα διαπίστωσαν πως τα χαµόγελα έχουν επιστρέψει. Το κλίµα έχει αλλάξει άρδην, καθώς από διάφορα σηµεία της χώρας τα µηνύµατα που έρχονται είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Όπως είναι φυσικό, όλα αυτά επηρεάζουν και τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος µεταφέρει στους συνοµιλητές του την εκτίµηση πως το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τη θετική έκπληξη των ευρωεκλογών. Χωρίς φυσικά να το πολυλένε, στη Χαριλάου Τρικούπη αρχίζουν να θεωρούν ότι µπορεί να είναι ακόµα και δεύτερο κόµµα, ή έστω η διαφορά από τον Κασσελάκη να είναι στη µία ποσοστιαία µονάδα. Να κινηθούνε δηλαδή τα δυο κόµµατα κοντά στο 14% έως 16%. Αυτό ανοίγει και την όρεξη σε σχέση µε τον αριθµό των ευρωβουλευτών που θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ, καθώς µε ποσοστά κοντά ή και πάνω από 15% µπορεί να στείλει ακόµα και τέσσερις ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.

Οι πληροφορίες λένε πως όσο µεγαλώνει η πίτα των ψηφοφόρων τόσο θα αυξάνονται και οι πιθανότητες να είναι πρώτος ο Γιάννης Μανιάτης, που είναι ο υποψήφιος µε τη µεγαλύτερη διείσδυση εκτός των στενών κοµµατικών τειχών. Αυξηµένες έως βέβαιες µοιάζουν οι πιθανότητες εκλογής του Νίκου Παπανδρέου, ενώ γερό finish κάνει και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που σήµερα έχει την κεντρική του εκδήλωση στην Αθήνα.

Στους υποψηφίους µε αξιώσεις εκλογής λογίζονται επίσης οι Σάκης Αρναούτογλου, Φίλιππος Σαχινίδης και Θοδωρής Ζαγοράκης, που σαρώνουν όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μαζί στη Βέροια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στηρίζει το νούμερο 17 ή αλλιώς τον υποψήφιο στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ Βασίλη Κοντοζαμάνη. Βρέθηκαν μαζί στα εγκαίνια του Νοσοκομείου της Βέροιας και ανέβασαν ένα βίντεο στο TikTok, εξαπολύοντας επίθεση στον Παύλο Πολάκη, που καθυστέρησε την ολοκλήρωση του εν λόγω νοσοκομείου.

Στη Λαμία για το βιβλίο

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα στην παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της Ελεονώρας Μελέτη στη Λαμία. Όπως έμαθα, στον χώρο βρέθηκαν γυναίκες οι οποίες την προσέγγισαν και της μίλησαν για τη δύναμη που τους έδωσε το πρώτο της βιβλίο. Εκεί ήταν και παλιές συμφοιτήτριες της από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Ενθουσιασμός για τον Μπελέρη στη Βόρεια Ελλάδα

Σαρώνει η υποψηφιότητα Μπελέρη στη Βόρεια Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε μέσα από την περιοδεία του γιου του, Πέτρου, στη Θεσσαλονίκη. Ο γιος του κρατούμενου στις φυλακές Αλβανίας, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Φρέντη, Πέτρος Μπελέρης, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό στη Θεσσαλονίκη, όπου και αν πήγε. Ο Πέτρος Μπελέρης συναντήθηκε χθες με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στα γραφεία της Περιφέρειας. Ο κ. Τζιτζικώστας ευχήθηκε «Καλή Επιτυχία» στην υποψηφιότητα, ενώ αναφέρθηκε και στη συνολική στήριξη με την οποία έχει περιβάλει και συνεχίζει να το κάνει υπό τη θεσμική ιδιότητα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Τέλος, υπογράμμισε ότι η προάσπιση του κράτους δικαίου και των μειονοτικών δικαιωμάτων είναι «εθνικό καθήκον» και ότι η στήριξη Μπελέρη συμβολίζει τη στήριξη στην ίδια τη δημοκρατία, αναφορά που είχε κάνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα «Μακεδονία».