Εισηγήσεις προκειμένου να συγκροτήσει νέο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές δέχεται ο Αποστόλης Τζιτζικώστας, με το εν λόγω σενάριο που διακινείται στη Βόρειο Ελλάδα και έφερε στο φως η εφημερίδα των «Παραπολιτικών» να συνδέεται άμεσα με την προοπτική να του προταθεί (ή όχι) η θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η στήλη Big Mouth του Powergame.gr προχωράει το ρεπορτάζ ένα βήμα παρακάτω και αναφέρει πως όσοι εισηγούνται στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας το να προχωρήσει στο σχηματισμό αυτού του νέου φορέα, πιστεύουν - και πιθανώς όχι χωρίς βάση - πως ο δημοφιλής αξιωματούχος μπορεί να μαζέψει την πλειοψήφια των διαρροών της ΝΔ προς τα δεξιά, που αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, τη Νίκη και την Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Όλα δείχνουν πως ο «Τζίτζι», όπως καλείται χαϊδευτικά, έχει αρχίσει να καλοβλέπει την ιδέα, σκεπτόμενος ότι ένα τέτοιο κόμμα, που θα μαζέψει τις... «γαλάζιες» διαρροές θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις επόμενες κυβερνήσεις, ενώ η στήλη αναφέρει πως αυτό που θα πυροδοτούσε τέτοιες εξελίξεις είναι το να παραμείνει ως Έλληνας εκπρόσωπος στην Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, όλο το ενδιαφέρον του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας το έχει στρέψει στο να ενισχύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη... «μάχη της Μακεδονίας».

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– Διάβαζα προχθές στα ομόσταβλα «Παραπολιτικά» ότι εσχάτως έχει αρχίσει να διακινείται (κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα) ένα σενάριο που θέλει τον δημοφιλή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αποστόλη Τζιτζικώστα, να δέχεται εισηγήσεις από διάφορες πλευρές, προκειμένου μετά τις ευρωεκλογές, και εφόσον δεν του προταθεί η θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Όσοι προτρέπουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση τον επονομαζόμενο «Τζίτζι» πιστεύουν (και ενδεχομένως να μην έχουν και άδικο) ότι είναι ο μόνος που μπορεί να μαζέψει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που έφυγαν από τη ΝΔ και κινούνται μεταξύ Βελόπουλου, Νίκης και εσχάτως της προέδρου Αφροδίτης Λατινοπούλου. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης, αν και αποφεύγει κάθε τέτοια συζήτηση, έχω την αίσθηση πως έχει αρχίσει να καλοβλέπει την ιδέα. Άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά ότι ένας τέτοιος σχηματισμός, από τη στιγμή που θα μάζευε το χαρτί των δεξιών που έχουν φύγει από τη ΝΔ, κάλλιστα θα μπορούσε να παίξει και ρυθμιστικό ρόλο στις επόμενες κυβερνήσεις. Επί του παρόντος, πάντως, ο Τζιτζικώστας έχει πέσει με τα μούτρα (και κυριολεκτώ) προκειμένου ο πρόεδρος Μητσοτάκης να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Μακεδονία.

! Και επειδή δεν έχω μάθει να κρατώ μυστικά, γι’ αυτό και οι περισσότεροι αποφεύγουν να μοιράζονται σκέψεις μαζί μου, εκτιμώ ότι η θρυαλλίδα που ενδεχομένως να επισπεύσει τις σκέψεις του περιφερειάρχη Τζιτζικώστα, σε σχέση με τις εισηγήσεις που δέχεται για τη δημιουργία κόμματος, θα είναι η ανανέωση της θητείας του συντοπίτη του, Μαργαρίτη Σχοινά.