Αυτό με τη φορολόγηση των κερδών ή υπερκερδών, γιατί εδώ τα μπλέκουν συχνά στις εμφανίσεις τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι, που ακούμε εσχάτως ως μεγάλο προεκλογικό ατού του Στέφανου Κασσελάκη, δεν είναι και καμιά καινούργια ιδέα. Ο πρώτος διδάξας ήταν ο προκάτοχός του, ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την ιστορία, το Big Mouth του powergame.gr μεταφέρει μια αφήγηση φίλου της στήλης και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν στο επιτελείο του πρώην προέδρου. Όταν άκουσε για πρώτη φορά τη βαρύγδουπη εξαγγελία, ρώτησε τον Τσίπρα αν είναι εφικτό να προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοια μέτρα για φορολόγηση των μεγάλων εταιρειών, όταν με το ζόρι είχαν αποσπάσει μερικά εκατομμύρια για τις τηλεοπτικές άδειες. Και τι του απάντησε; «Τίποτα. Γέλασε και δεν είπε τίποτα».

Όπως είναι πλέον γνωστό, η πρόταση έμεινε στα χαρτιά. Όλα αυτά θα είχαν ξεχαστεί, αν ο Κασσελάκης δεν ξανάβγαζε από τα αζήτητα την πρόταση Τσίπρα, σερβίροντάς την ως κάτι καινούργιο.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Αυτό με τη φορολόγηση των κερδών -ή υπερκερδών, εδώ τα μπλέκουν συχνά στις εμφανίσεις τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι-, που ακούμε εσχάτως ως μεγάλο προεκλογικό ατού του Stefanos, να τους θυμίσω ότι δεν είναι και καμιά καινούργια ιδέα. Ο πρώτος διδάξας ήταν ο προκάτοχός του, ο πρόεδρος Τσίπρας. Βλέπεις, ο Κασσελάκης μπορεί να θέλει να κοντύνει τον Αλέξη, αλλά μερικές από τις ιδέες του τού ταιριάζουν γάντι. Για την ιστορία, μεταφέρω αφήγηση φίλου μου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν στο επιτελείο του πρώην. Όταν άκουσε για πρώτη φορά τη βαρύγδουπη εξαγγελία, ρώτησε τον Τσίπρα αν είναι εφικτό να προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοια μέτρα για φορολόγηση των μεγάλων εταιρειών, όταν με το ζόρι είχαν αποσπάσει μερικά εκατομμύρια για τις τηλεοπτικές άδειες. «Και τι σου απάντησε;», τον ρώτησα. «Τίποτα. Γέλασε και δεν είπε τίποτα». Όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, η πρόταση έμεινε στα χαρτιά, ήρθε και ο Μητσοτάκης να κάνει ρελάνς, φορολογώντας τα υπερκέρδη στη φάση της πανδημίας, και έδεσε το γλυκό. Όλα αυτά θα είχαν ξεχαστεί, αν ο νυν πρόεδρος δεν ξανάβγαζε από τα αζήτητα την πρόταση Τσίπρα, σερβίροντάς την ως κάτι καινούργιο. Περσινά ξινά σταφύλια ή σε δουλειά να βρισκόμαστε ή να λέμε κάτι για να περνάει η ώρα.