Τα βλέμματα καρφωμένα στην Αττική έχει το ΠΑΣΟΚ, με την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας να αποτελεί συνάμα «ανοιχτή πληγή» (λόγω των «χαμηλών πτήσεων» που καταγράφει), αλλά και «κλειδί» στη μάχη της δεύτερης θέσης, την οποία και δίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει «να ρίξει όλα τα όπλα του» για να ανατρέψει το δυσμενές για τον ίδιο σκηνικό, δεχόμενος εισηγήσεις να ανεβεί στην προεκλογική εξέδρα μαζί με τον δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα, ούτως ώστε να τον... «εκθέσει» στο κεντροαριστερό ακροατήριο. Η στήλη σημειώνει πως ο Ανδρουλάκης το σκέφτεται, αλλά το ζητούμενο είναι το τι θα κάνει και ο Χάρης Δούκας, ο οποίος υπενθυμίζεται πως έλαβε το 5,4% των προτιμήσεων στο ερώτημα για τον ηγέτη της επόμενης μέρας στην Κεντροαριστερά στη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά, που διενεργήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth 

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην Αττική. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δυσκολεύεται να πάρει κεφάλι έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει τις τελευταίες μέρες να ρίξει όλα τα όπλα του στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, ενώ δέχεται και εισηγήσεις που τον προτρέπουν να ανεβεί στην προεκλογική εξέδρα με τον δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα, προκειμένου να τον εκθέσει στα μάτια της κεντροαριστερής κοινής γνώμης. Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός Νίκος το σκέφτεται. Το θέμα είναι αν θα θελήσει και ο δήμαρχος Δούκας.