«Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει»

«Η αύξηση των δυνάµεών µας και σε αυτές τις εκλογές είναι ένα ακόµη βήµα ώστε το ΠΑΣΟΚ-Κίνηµα Αλλαγής να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, Θανάσης Γλαβίνας, µιλώντας στον τηλεοπτικό σταθµό Σκάι. Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηµοσκοπήσεις, ο κ. Γλαβίνας τόνισε ότι «για εµάς στο ΠΑΣΟΚ-Κίνηµα Αλλαγής είναι πολύ ευχάριστο ότι αυξάνουµε τα ποσοστά µας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνηµα Αλλαγής φαίνεται να είναι το µόνο από τα τρία πρώτα κόµµατα που αυξάνει τις δυνάµεις του, είτε το συγκρίνει κάποιος µε τις προηγούµενες ευρωεκλογές είτε µε τις εθνικές εκλογές. Όποιο µέτρο και αν βάλει ως βάση σύγκρισης, το ΠΑΣΟΚ-Κίνηµα Αλλαγής ανεβαίνει, ενώ και τα µηνύµατα που λαµβάνουµε από την κοινωνία είναι πολύ θετικά. Έχουµε πίστη στις δυνάµεις µας».

Ερωτηθείς για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτικό χάρτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήµατος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι «δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον εντάσσεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Χαρακτηριστικό δείγµα είναι κάποιες θέσεις και η πολιτική συµπεριφορά του προέδρου του, η οποία δεν συνάδει µε τις αρχές και τις αξίες της Κεντροαριστεράς ή µε αυτά που συνηθίζουµε να βλέπουµε σε σοσιαλδηµοκρατικά κόµµατα. Ο τρόπος ζωής, αλλά και ο τρόπος που πολιτεύεται, εν πολλοίς συστοιχίζεται µε απόψεις που βλέπουµε σε δεξιά κόµµατα, παραδείγµατος χάρη να επιδεικνύει τον πλούτο του και να ισχυρίζεται πως είναι ένας πολύ ευκατάστατος άνθρωπος».

Δεύτερο και ενισχυμένο

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στη δεύτερη θέση στις ευρωπαϊκές εκλογές και με ένα πολύ ενισχυμένο ποσοστό και θα δείτε ότι την επόμενη μέρα η συζήτηση θα είναι στο πώς θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερες προοδευτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αγωνιούν για το μέλλον της χώρας απέναντι στην πολιτική της ΝΔ», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξής του στα «Παραπολιτικά» ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Στο ερώτημα «πού μπορεί να εδράζεται η αισιοδοξία του αυτή;» η απάντηση περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Μία όμως είναι η κυρίαρχη και τη δίνει για λογαριασμό όλων ο Κώστας Λαλιώτης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εφτάψυχο».

Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία που αυτές τις ημέρες ασχολείται με τα οικονομικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την περιουσιακή του κατάσταση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μεταβληθεί σε «ερευνητές» και κάποιοι σύντροφοί του με νομικές σπουδές.

Ελευθερία του τύπου όποτε τον βολεύει

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, την επιθετική στάση του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι σε όσους δημοσιογράφους τού βάζουν δύσκολα και τον ζορίζουν με τις ερωτήσεις που του κάνουν. «Μετά το “δεν είσαι λογιστής μου” στον κύριο Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κυρίας Χρηστίδου, ο κύριος Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία. Αφού επιτέθηκε κατ’ επανάληψη σε δημοσιογράφο τοπικού ραδιοφώνου της Ρόδου, διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε εκνευρισμένος, επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ο κύριος Κασσελάκης αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, των οποίων τις εκθέσεις εργαλειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, συκοφαντώντας τη χώρα και ενορχηστρώνοντας ψηφίσματα εναντίον της, να μην έχουν συνεργάτες στη Ρόδο».

Καλπάζει ο Κουράκης στην Κρήτη

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με τη μαζική συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιάννη Κουράκη, το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου. Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προλόγισαν με πολύ θερμά λόγια ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης. Ιδιαίτερα θερμός όμως ήταν ο χαιρετισμός που απέστειλε στον κ. Κουράκη ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Αυτοδιοίκηση Τώρα», Χάρης Δούκας.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή την 1η Ιουνίου