Μία εντυπωσιακή συγκέντρωση που έτυχε ευρύτατης αποδοχής από την τοπική κοινωνία και το πολιτικό προσωπικό πραγματοποίησε στο Περιστέρι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και λέκτορας ευρωπαϊκής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Leiden στη Χάγη, Λευτέρης Καρχιμάκης. 

Ο Λευτέρης Καρχιμάκης πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία 25ης Μαρτίου στο Περιστέρι που πλημμύρισε από κόσμο, όντας ο μοναδικός υποψήφιος του κόμματος που τόλμησε να φέρει εις πέρας αυτό το εγχείρημα εντός των Αθηνών. Η πρωτοβουλία αυτή κέρδισε και με το παραπάνω το στοίχημα της συμμετοχής εν όψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, κάτι που γίνεται αντιληπτό και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τον κατατάσσουν στην πρώτη 5αδα των υποψηφίων του κόμματος, αποτελώντας την έκπληξη για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.


Η παρουσία της νεολαίας για την εκδήλωση του 29χρονου λέκτορα ήταν εντυπωσιακή, καθώς η ομάδα στήριξης του κ. Καρχιμάκη αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από νέους φοιτητές, εργαζόμενους και επιστήμονες -αλλά κυρίως φίλους- που βρίσκονται μαζί του σε κάθε του εμφάνιση, όπως και στις περιοδείες του. Αρκετοί εξ’αυτών τον προλόγισαν στην εκδήλωση ως έναν «δικό τους άνθρωπο» αλλά και ως μία υποψηφιότητα-παράδειγμα της εκπροσώπησης της νέας γενιάς, ιδιαίτερα σε ακαδημαϊκό επίπεδο λόγω της εξειδίκευσής του στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 



Μάλιστα, στα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης η δυναμική και η ουσία της πολιτικής του ομιλίας, γεγονός που προκάλεσε κύμα εντυπωσιασμού στους παρευρισκόμενους που σχολιάστηκε ως μία από τις καλύτερες παρουσίες του στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.