Μιας και βρίσκοµαι στην Κρήτη, να σας πω ότι τυχαία είδα κάτι δηµοσκοπήσεις που µετρούν τη δυναµική των κοµµάτων (και) σε επίπεδο Κρήτης. ∆εν θα ασχοληθώ τόσο µε τα ποσοστά, γιατί µαθαίνω από τον αρχισυντάκτη µου ότι το κάνει µε επάρκεια ο Κουρτάκης στον «Πολιτικό καφέ». Θα µείνω στη πιο µεγάλη εικόνα. Αυτήν που θέλει τους ΣΥΡΙΖΑίους, τους παλιούς της Κρήτης, να κρατούν αποστάσεις από τον Κασσελάκη.

Αν κατάλαβα καλά, µάλιστα, ακόµα και στα Χανιά, που ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει κεφάλι από το ΠΑΣΟΚ, τώρα φαίνεται να το χάνει. Οι πονηροί, που οµολογώ ότι έχουν µαζευτεί πολλοί, αποδίδουν τη συγκεκριµένη εξέλιξη και στην πικρία του Πολάκη για το γεγονός ότι σχεδόν επιβλήθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του ξαδέρφου του αρχηγού Στέφανου. Αν και πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει ο παραταξιακός πατριωτισµός του Παυλή, παρ’ όλα αυτά, αν, λέω αν, δείτε τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, θέλω να είστε προετοιµασµένοι αναφορικά µε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσµα.

Πάντως, εδώ που τα λέµε, προσωπικά δεν µου προκαλεί έκπληξη η εκτίναξη του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Κρήτης, γνωρίζοντας τη δυνατότητα που έχει τόσο ο µπαµπάς Καρχιµάκης όσο και ο παλιός δήµαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης στη συλλογή ψήφων. Και φυσικά ουδείς παραβλέπει και τη δουλειά που έχει κάνει σε οργανωτικό επίπεδο ο πρόεδρος Ανδρουλάκης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά