Γεμάτο ήταν τις τελευταίες ώρες το... φύλλο πορείας του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Το... ράλι ξεκίνησε από Ηράκλειο και Χανιά, όπου ολοκλήρωσε τη δεύτερη περιοδεία του ενόψει Ευρωεκλογών το πρωί της Παρασκευής και συνεχίστηκε σε Μαρούσι και Κολωνό.

Σημειώνεται πως πρώτος σταθμός ήταν η περιοχή των Βορείων Προαστίων, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να κατευθύνεται απευθείας στο υπουργείο του, καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι σε εξέλιξη και απαιτείτο η αυτοπρόσωπη παρουσία του εκεί, μολονότι το team του είναι εξίσου αποδοτικό και χωρίς να βρίσκεται ο ίδιος στο γραφείο. Το Σάββατο, πάντως, όπως αναφέρει η στήλη, βρέθηκε στον Κολωνό, συνεχίζοντας τον αγώνα ενόψει Ευρωεκλογών, με τον υπουργό να υπενθυμίζεται πως είναι και ο πρώτος σε σταυρούς στην Α' Αθηνών. Μάλιστα, επέστρεψε, έχοντας μαζί του και τρία βίβλια, που «αλίευσε» από ένα τοπικό βιβλιοπωλείο.

Με... δώρο πάντως ο Κυριάκος Πιερρακάκης επέστρεψε και από την Λεβεντογέννα και συγκεκριμένα μια κατσούνα, ήτοι μια κρητική μαγκούρα.

pierrakakis_magkoura


Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth, επικαλούμενη πηγή της, την περασμένη Τετάρτη, οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Άκης Σκέρτσος και Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκαν στο σπίτι του Μανώλη Ξυλούρη την περασμένη Τετάρτη όπου και είδαν τον τελικό του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα. Η «γαλάζια τριάδα» απόλαυσε το παιχνίδι τρώγοντας αντικριστό αρνί, το παραδοσιακό κρητικό έδεσμα. Τόσο αυτο, πάντως, όσο και όλα τα άλλα εδέσματα που παρατέθηκαν φαίνεται πως ήταν τόσο νόστιμα, που στη... μάχη στην οποία φαινόταν... «φαβορί» ο Πιερρακάκης, αυτή του φαγητού, ο συνήθως «εγκρατής» Σκέρτσος τον «απείλησε» και μάλιστα άμεσα.

Αυτή πάντως η «μάχη» ήταν χωρίς... νικητές και ηττημένους, με τον γενναιόδωρο Αμφιτρύωνα Μανώλη Ξυλούρη να προσφέρει από μία κατσούνα σε κάθε φιλοξενούμενό του, προσαρμοσμένη μάλιστα στα δικά του κυβικά. Το αν εστάλη πάντως μία ανάλογη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραμένει άγνωστο.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Το ράλι του υπουργού Πιερρακάκη…
– Από Ηράκλειο και Χανιά… Μαρούσι και από εκεί Κολωνό έγραφε για τις τελευταίες ώρες το «φύλλο πορείας» του υπουργού Πιερρακάκη. Όπως διαπίστωσα παρακολουθώντας (από επαγγελματική διαστροφή και μόνο μέσα στο κατακαλόκαιρο) την προεκλογική δραστηριότητα, ο επί της Παιδείας υπουργός ολοκλήρωσε τη δεύτερη περιοδεία του στη Λεβεντογέννα το πρωί της Παρασκευής και κατευθύνθηκε απευθείας στο υπουργείο του, όπου παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ. Βλέπετε, μπορεί ήδη από το προηγούμενο υπουργείο, η ομάδα Πιερρακάκη να έχει μάθει να «τρέχει» συντονισμένα εξ αποστάσεως χωρίς να μειώνεται η απόδοσή της, αλλά σε μια τόσο απαιτητική περίοδο, όπως οι Πανελλαδικές, τα μέτωπα είναι πολλά και δεν περιμένουν. Το Σάββατο ο υπουργός Κυριάκος ξαναμπήκε σε ρυθμούς ευρωεκλογών, αφού εκτός από συντονιστής για την Κρήτη, είναι και (πρώτος σε σταυρούς) βουλευτής Α’ Αθηνών. Έτσι, προχθές το πρωί ο Πιερρακάκης βρέθηκε στον Κολωνό, έχοντας στο πλευρό του όλα τα τοπικά κομματικά στελέχη, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και μοίρασε το προεκλογικό φυλλάδιο της Νέας Δημοκρατίας. Πέρα από την οπτική και τα αιτήματα των πολιτών, ο Πιερρακάκης επέστρεψε από τον Κολωνό και με τρία βιβλία που αλίευσε σε τοπικό βιβλιοπωλείο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρει χρόνο να τα διαβάσει.

…και η μάχη που «έχασε» από τον Σκέρτσο
– Το κλου της Κρήτης ήταν Τετάρτη βράδυ στο Ηράκλειο, στο σπίτι του Μανώλη Ξυλούρη στο νότιο Ηράκλειο, όπου το κυβερνητικό κλιμάκιο παρακολούθησε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα. Όπως με πληροφορεί αξιόπιστη κρητική πηγή, εκεί οι υπουργοί Πιερρακάκης, Σκέρτσος και ο τοπικός Αυγενάκης είχαν την ευκαιρία μπροστά στο αντικριστό αρνί να απολαύσουν και την ιστορική επιτυχία της ελληνικής ομάδας. Από την ίδια καλή πηγή έμαθα ότι για πρώτη φορά ο υπουργός Παιδείας αισθάνθηκε να απειλείται σε γαστρονομικό επίπεδο από τον συνάδελφό του επί της Επικράτειας, Σκέρτσο. Μάλιστα, όπως μου είπαν οι παριστάμενοι στην αυλή του συναγωνιστή Ξυλούρη (που αν δεν κάνω λάθος έχει κουμπαριά και με έναν άλλον υπουργό, τον Βορίδη), ήταν τόσο νόστιμα τα εδέσματα, που ο σχετικά (φαίνεται άλλωστε) συντηρητικός στην κρεατοφαγία υπουργός Άκης σε ελάχιστη ώρα εισήλθε στο κλίμα της βραδιάς, απειλώντας ευθέως τον συνάδελφό του Κυριάκο Πιερρακάκη, που, όπως και να το κάνουμε (επ’ αυτού δεν χρειάζεται να σας πείσω), είχε την παράσταση νίκης και δη από τα αποδυτήρια. Στο τέλος της βραδιάς ο οικοδεσπότης, έκανε δώρο στους φιλοξενούμενούς του από μια κατσούνα, έτσι ονομάζεται η κρητική μαγκούρα, προσαρμοσμένη στα κυβικά του κάθε υπουργού. Αν και το έψαξα αρκετά, δεν κατάφερα να μάθω αν έστειλε με τον Σκέρτσο και δώρο στον πρόεδρο Μητσοτάκη, εν όψει και του φημολογούμενου ανασχηματισμού.