Το απόλυτο αθλητικό καλοκαίρι ζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη όχι μόνο σε συλλογικό, αλλά και σε διαπροσωπικό, μολονότι ερασιτεχνικό, επίπεδο.

Μετά την επιτυχία του μπασκετικού Παναθηναϊκού με την κατάκτηση της Euroleague και δύο ημέρες μετά την ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο με την κατάκτηση του Conference League, ο πρωθυπουργός την Παρασκευή σήκωσε το Conference Cup του Κολλεγίου Αθηνών. Όπως σημειώνει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr,  η ομάδα αποφοίτων του Κολλεγίου του Κυριάκου και του υιού του, Κωνσταντίνου, Μητσοτάκη, η 30Plus SAKA F.C, επικράτησε με 2-1 σε  έναν «δύσκολο» τελικό.

mitsotakis_conference_cup_kollegio_athinwn


mitsotakis_kollegio_big_mouth_2_


*Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομάδα του πρωθυπουργού και του γιου του κατέκτησε το Conference Cup του Κολλεγίου Αθηνών

Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν στην στήλη από θεατή του αγώνα (και... «συμμαθητή» του προέδρου της ΝΔ), ο πρωθυπουργός - που αγωνίζεται με το νο. «8» στην πλάτη - έδειξε να βρίσκεται σε άψογη φυσική κατάσταση, ενώ έζησε πολύ έντονα το ματς, φτάνοντας ακόμα και να διαμαρτύρεται στον διαιτητή, όπως ένας οποιοσδήποτε Έλληνας ποδοσφαιριστής.

mitsotakis_kollegio_big_mouth_1_

Η στήλη Big Mouth, πάντως, ξεχωρίζει και κάτι άλλο από το... αθλητικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό είναι το ότι έκανε εύστοχες παρατηρήσεις στους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την επισήμανση πως ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου επιδρά θετικά ακόμα και στο ποδοσφαιρικό πεδίο.

mitsotakis_kollegio_big_mouth_3_

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth 


– Συλλογή από επιτυχίες σε επίπεδο αθλητικό συνοδεύουν τη δεύτερη θητεία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Η αρχή έγινε την προπερασμένη εβδομάδα με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού από την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και ακολούθησε η ιστορική επιτυχία με την κατάκτηση του Conference League από τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Δύο μέρες μετά τον θρίαμβο του Θρύλου, υπήρξε και ένας δεύτερος, που σχετίζεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα που συμμετέχει ο αρχηγός Κυριάκος και συγκροτείται από τους αποφοίτους του Κολλεγίου Αθηνών. Στον τελικό της περασμένης Παρασκευής, σ’ ένα δύσκολο όπως έμαθα ματς, με τελικό σκορ 2-1 επικράτησε η ομάδα που μετέχουν Κυριάκος και Κωνσταντίνος (πρόκειται για τον γιο του) Μητσοτάκης. Επειδή υποψιαζόμουν ότι, όπως όλοι οι τελικοί, έτσι κι αυτός θα έχει το σασπένς του, φρόντισα να στείλω έναν «συμμαθητή» του προέδρου για να τον παρακολουθήσει και να μου δώσει ρεπορτάζ. Όπως μου είπε, ο πρωθυπουργός ήταν σε άψογη φυσική κατάσταση, δείχνοντας να έχει δουλέψει πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πέραν του αγωνιστικού μέρους, εκείνο που έκανε εντύπωση στον «συμμαθητή» ήταν ότι από τις αντιδράσεις του αρχηγού Κυριάκου δεν έλειπαν και οι διαμαρτυρίες. Κανονικός παίκτης δηλαδή και δη με τα χαρακτηριστικά που συγκροτούν έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πάντως, εκείνο που κρίνω σκόπιμο να επισημάνω είναι η τεχνική κατάρτιση που διαθέτει ο πρόεδρος, όπως επίσης και οι εύστοχες παρατηρήσεις που κάνει προς τους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Βλέπετε, η εμπειρία τού να συντονίζει κανείς τον Χατζηδάκη με τον Κικίλια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα πεδία, πέραν του κυβερνητικού.