Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται στις κάλπες με στόχο τη δεύτερη θέση με ένα ισχυρό ποσοστό.

Ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης προσανατολίζεται σε ένα μεγάλο ανακάτεμα της εσωκομματικής τράπουλας την επόμενη ημέρα μέσω ενός γενναίου ανασχηματισμού σε κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην περίπτωση, μάλιστα, που ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εκλεγεί ευρωβουλευτής, που είναι το ποο πιθανό σενάριο, οι αλλαγές θα φτάσουν μέχρι την κορυφή της κομματικής πυραμίδας, με την εκλογή νέου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Οι διεργασίες και οι σχετικές συζητήσεις είναι εδώ και πολύ καιρό πολύ έντονες, ωστόσο το όνομα που παίζει δυνατά για να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, με καλά πληροφορημένες πηγές να αναφέρουν στο parapolitika.gr ότι έχει σχεδόν «κλειδώσει», είναι του Στέφανου Παραστατίδη.

Αν και δεν προέρχεται από το «ανδρουλακικό» μπλοκ, ο Στέφανος Παραστίδης χαίρει της απόλυτης στήριξης και εμπιστοσύνης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί πλέκει το εγκώμιο του βουλευτή του.