Ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Πριν από καμία εβδομάδα η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, είχε «απειλήσει» ότι πριν από τις ευρωεκλογές θα βλέπαμε την πολυσυζητημένη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τις κάλπες της επόμενης Κυριακής, γνωστοποιήθηκε ότι σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης θα το παρουσιάσει στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε εδώ: Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: Επιλογή μου να παρουσιάσω το πόθεν έσχες πριν από τις ευρωεκλογές - Ας περιμένει έως την ομιλία της Θεσσαλονίκης, η βραδιά θα έχει εκπλήξεις


Όσον αφορά τον σύζυγό του, ο Κασσελάκης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποφύγει την εξυπνάδα να μη συμπεριλάβει στη δήλωση και τα περιουσιακά στοιχεία του Τάιλερ. Να σημειωθεί ότι αν και ο ίδιος έχει παντρευτεί στην αλλοδαπή, έχει αποφύγει να δηλώσει στο ελληνικό ληξιαρχείο τον γάμο που τέλεσε στη Νέα Υόρκη. Προς διευκρίνιση: Όταν οποιοσδήποτε παντρεύεται στην αλλοδαπή, για να νομιμοποιήσει τον γάμο του στην Ελλάδα ακολουθεί μια διαδικασία αναγνωρίσεως στο ληξιαρχείο.

Οι δύο λύσεις που έχει ο Κασσελάκης

Με βάση τα ισχύοντα από τον νόμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο λύσεις: ή θα ακολουθήσει την πρώτη οδό, δηλαδή της δηλώσεως του γάμου στο ληξιαρχείο, ή θα πρέπει να λύσει τον γάμο του στην αλλοδαπή και να παντρευτεί εδώ σε κάποιο δημαρχείο. Από τη στιγμή που ο Κασσελάκης μας έχει καταστήσει κοινωνούς ότι έχουν παντρευτεί, εξυπακούεται ότι στο Πόθεν Έσχες θα συμπεριλάβει και τα περιουσιακά στοιχεία του συζύγου του. Ο ίδιος, πρέπει να γνωρίζει ότι ο λόγος που ζητείται από τους πολιτικούς να δηλώνουν και τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους είναι λόγω της εγγύτητας της σχέσης τους. Από τη στιγμή που Κασσελάκης και Τάιλερ αντιμετωπίζονται από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα ως παντρεμένο ζεύγος και με δεδομένο ότι έχουν αποκτήσει και έντονη πολιτική δράση, οφείλουν να δώσουν όλη την εικόνα που σχετίζεται με την περιουσία τους.

Με την ευκαιρία της δήλωσης Πόθεν Έσχες που θα δώσει στη δημοσιότητα ο Στέφανος Κασσελάκης, εκτιμάται ότι θα φαίνεται πως από τις 23 Σεπτεμβρίου, που είναι υπόχρεος σχετικής δήλωσης, θα έχει φροντίσει τα προβλεπόμενα από τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει παρατηθεί από κάθε εξωχώρια εταιρεία στην οποία συμμετείχε μέχρι τότε και επίσης θα έχει πουλήσει τις μετοχές που κατείχε.

Διαβάστε ΕΔΩ τo σημερινό Big Mouth