Ο Μητσοτάκης θέλει να φτάσει το ρεκόρ του Καραμανλή

Θα ήθελα να ξεκινήσω σήμερα με κάτι που έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητο, αλλά έχει μεγάλη πολιτική σημασία και αποτελεί είδηση πρώτου μεγέθους: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τρίτη θητεία ως πρωθυπουργός και για πρώτη φορά το δηλώνει δημόσια.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές του 2027 και προφανώς θα είμαι επικεφαλής», τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή. Χθες, μάλιστα, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, είπε χαρακτηριστικά: «Έχω τρία χρόνια ακόμα μπροστά μου, πιστεύω μιας γόνιμης πρωθυπουργικής θητείας, και θέλω κι εγώ να κριθώ στο τέλος της τετραετίας γι’ αυτά τα οποία θα έχω πετύχει στη διάρκεια της δεύτερης πρωθυπουργικής μου θητείας».

Εφόσον πράγματι ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες του 2027 και κερδίσει, θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση που εξασφαλίζει τρίτη συνεχόμενη θητεία και ο πρώτος στην ιστορία που κατορθώνει κάτι τέτοιο μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1961!


Ο Κασσελάκης μας είπε το «Έσχες» αλλά δεν μας είπε ούτε αυτός το «Πόθεν»

Και κάτι άλλο που παρατήρησα χθες, αυτή την φορά στον Στέφανο Κασσελάκη. Επειδή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ενώπιον του ελληνικού λαού ως άσπιλος και αμόλυντος, προβάλλοντας το αφήγημα πως γενικά οι Έλληνες πολιτικοί είναι γενικώς απατεώνες επειδή δεν δίνουν αναλυτικές εξηγήσεις από που προέρχονται τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνουν, καλό θα είναι αντί να κουνά σε όλους το δάχτυλο, να μας εξηγήσει που, πως και από που βρήκε ο ίδιος τα λεφτά και πλούτισε μέσα σε λίγα χρόνια.

Διότι ενώ κατηγορεί σύσσωμο το πολιτικό σύστημα ότι δεν δηλώνει το «Πόθεν» του στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, ούτε και ο ίδιος το έπραξε με την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη. Παρουσίασε ένα excel σε μια γιγαντοοθόνη με αυτά που διαθέτει, δίχως όμως να μας λέει πως τα εξασφάλισε.


Πήγε μέρι και ο Παχατουρίδης στον Μητσοτάκη

«Πλημμύρισε» αυτοδιοικητικούς το… πράσινο πάρκο στην καρδιά της Αθήνας, όπου διοργανώθηκε εκδήλωση για την Ευρώπη και την Αυτοδιοίκηση, στην οποία ήταν απεύθυνε χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κινητοποίηση των αυτοδιοικητικών ήταν πάρα πολύ μεγάλη και μάλιστα έδωσαν το παρών ακόμη και δήμαρχοι που δεν τους βλέπουμε συχνά σε τέτοιες εκδηλώσεις και ιδίως εκτός δήμων τους, όπως ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, προλόγισε τον πρωθυπουργό και άνοιξε την εκδήλωση, η οποία είχε παλμό, νεύρο αλλά και πάρα πολύ κόσμο! Μεταξύ των Υπουργών που βρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.


Στην Κουμουνδούρου «βλέπουν» νέο κόμμα από Ζαχαριάδη

Δυο στελέχη της παλιάς φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Κώστας Ζαχαριάδης βρίσκονται στο στόχαστρο των συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη. Ο λόγος είναι προφανής. Τα δυο αυτά στελέχη σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους επιτίθενται κατα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητώντας όλες τις θέσεις και τις απόψεις του. Από την Κουμουνδούρου διαμηνύεται ωστόσο ότι τα δύο αυτά στελέχη δεν έχουν στην πραγματικότητα καμμία σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο Χρήστος Σπίρτζης έχει παραιτηθεί από την ΠΓ και δεν εξελέγει βουλευτής, ενώ ο Κώστας Ζαχαριάδης βρίσκεται κοντά στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα.


Ο Κασσελάκης νίκησε τον Ανδρουλάκη στις τηλεοπτικές εμφανίσεις

Κυριακή κοντή γιορτή για τις κάλπες των ευρωεκλογών και για την μάχη των υποψήφιων ευρωβουλευτών. Τα βαριά ονόματα μάλιστα έδωσαν αγώνα για να καταφέρουν να κλείσουν εμφανίσεις στα πάνελς των πολιτικών εκπομπών την τελευταία εβδομάδα. Έχει προηγηθεί η μάχη των πολιτικών αρχηγών σε επίπεδο τηλεμαχιών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε αρκετές συνεντεύξεις, ο Στέφανος Κασσελάκης ακόμα περισσότερες και λιγότερες ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτικές εμφανίσεις καθώς το επιτελείου του συντονιζόταν πιο εύκολα με τα μέσα από ότι αυτό της Χαριλάου Τρικούπη και ο ίδιος ήταν πολύ πιο άνετος από τον Νίκο Ανδρουλάκη στις προσκλήσεις που δεχόταν.


Γερουλάνος και Κωνσταντινόπουλος θα ανοίξουν πρώτοι τον «χορό» της αμφισβήτησης

Το όριο του 13,5% μοιάζει να είναι αυτή την ώρα ο πήχης στο ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το αν θα υπάρξει θέμα αμφισβήτησης ή όχι του Νίκου Ανδρουλάκη. Στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν μια πρώτη χαρτογράφηση σε σχέση με το ποια πρόσωπα μπορεί να είναι αυτά που το βράδυ των ευρωεκλογών θα θέσουν θέμα ηγεσίας ή έστω να ασκήσουν σκληρή κριτική στην περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί τα φώτα θα πέσουν πρωτίστως στον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος φέρεται να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς του φίλους πως είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Στην ίδια κατηγορία είναι και άλλα κορυφαία στελέχη, μεταξύ αυτών και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος λέγεται πως θα ανοίξει πρώτος το «χορό».


Η «γραμμή» της Νάντιας Γιαννακοπούλου για τις ευρωεκλογές

Η Νάντια Γιαννακοπούλου δεν είναι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ωστόσο συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία των ευρωεκλογών ενδεχομενως, λένε οι άσπονδοι φίλοι της, και για να μπορεί την επομένη των εκλογών να να ασκήσει κριτική σε μιά σειρά θεμάτων που διαφωνεί με τη ηγεσία και δεν το έχει κρύψει. Παράλληλα μαθαίνουμε ότι ενισχύει και κάποιες υποψηφιότητες τις οποίες θεωρεί αξιόλογες όπως εκείνη της Μαριζέτας Αντωνοπούλου η οποία είναι Αναπληρώτρια γραμματέας του τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Αριστεράς.


Φημολογία και fake news για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Έχει ήδη αρχίσει να διαδίδεται φημολογία σχετικά με ασθενείς με γαστρεντερίτιδα, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες άλλες περιοχές του νομού Μαγνησίας, πέραν από το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο, που απασχολούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ). Η πραγματικότητα είναι ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Βόλου ανακοίνωσε ότι από χθες στις 8 η ώρα το πρωί και εντεύθεν δεν υπάρχει καμία νέα προσέλευση ασθενούς με γαστρεντερίτιδα, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι ο θάνατος της 91χρονης γυναίκας από τον Αλμυρό Βόλου, η οποία εισήχθη την Κυριακή με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και σηπτικού σοκ στο νοσοκομείο Βόλου, για να καταλήξει μερικές ώρες αργότερα, δεν σχετίζεται με τη σωρεία των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, που απασχολούν τις υγειονομικές αρχές της χώρας μας.