Στις (τελευταίες) εκτιμήσεις του Στράτου Φαναρά, η ΝΔ δείχνει να έχει «ταβανιάσει» στο 31%, σύμφωνα με το Big Mouth του powergame.gr. Επειδή όμως εκτός από τον γνωστό δημοσκόπο νούμερα μαζεύουν κι άλλοι, η στήλη ρισκάρει σε μια δικιά της εκτίμηση. Με βάση αυτήν, η ΝΔ θα κινηθεί από 32% έως 34% το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου, χωρίς φυσικά να αποκλείεται και η προς τα πάνω έκπληξη.

Σημειώνεται ότι αυτήν την περίοδο στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα κινείται στην περιοχή του 30%, με τους αναποφάσιστους να είναι λίγο κάτω από το 10%. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ κάτι θα τσιμπήσει και από τους αναποφάσιστους, αν όχι τη μερίδα του λέοντος.

Σε κάθε περίπτωση, στους σίγουρους που δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν η ΝΔ λαμβάνει 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16% και το ΠΑΣΟΚ 13%.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας γινόμουν αποδέκτης τηλεφωνημάτων, από φίλους και γνωστούς, οι οποίοι μου εξιστορούσαν ένα πανομοιότυπο αφήγημα. Μου έλεγαν ότι σύμφωνα με κάτι (τελευταίες) εκτιμήσεις του γνωστού δημοσκόπου Στράτου Φαναρά, η ΝΔ δείχνει να έχει «ταβανιάσει» στο 31%. Τώρα θα με ρωτήσετε και θα δυσκολευτώ, ομολογώ να σας απαντήσω, και πού το ξέρει ο συγκεκριμένος δημοσκόπος. Μια εύλογη απάντηση είναι, αναλύοντας τα τελευταία νούμερα που έχει συλλέξει. Επειδή όμως εκτός από τον πολυαγαπημένο μου Φαναρά νούμερα μαζεύουν κι άλλοι, θα ρισκάρω μια δικιά μου εκτίμηση. Με βάση αυτήν, η ΝΔ θα κινηθεί από 32% έως 34% το βράδυ της Κυριακής, χωρίς φυσικά να αποκλείεται και η προς τα πάνω έκπληξη. Όμως, επειδή δεν είμαστε μελλοντολόγοι, σπεύδω να σας επισημάνω ότι αυτήν την περίοδο στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα κινείται στην περιοχή του 30%, με τους αναποφάσιστους να είναι λίγο κάτω από το 10%. Αυτό σημαίνει ότι κάτι θα τσιμπήσει και από τους αναποφάσιστους, αν όχι τη μερίδα του λέοντος. Σε κάθε περίπτωση, στους σίγουρους που δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν η ΝΔ λαμβάνει 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16% και το ΠΑΣΟΚ 13%.

! Πάντως, επειδή στη ΝΔ έχουν μια σχετική πονηριά, δεν αποκλείω όλα αυτά περί «ταβιανιάσματος» να αποτελούν μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής, που στοχεύει στην «τρομοκράτηση» του κομματικού ακροατηρίου, που, ακούγοντας και διαβάζοντας για 33% και 34%, είναι που είναι χαλαρό, χαλαρώνει περαιτέρω…