Γενέθλια για τη διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού

Θα ξεκινήσω σήμερα με το γιορτινό κλίμα που επικρατούσε χθες στο Μαξίμου, αλλά όχι για τις ευρωεκλογές, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν πρόωρο και παρακινδυνευμένο. Η Κύρα Κάπη, διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, έκλεισε τα 40 και δεχόταν ευχές για τα γενέθλιά της. Δεν τα γιόρτασε βέβαια όπως θα ήθελε, αφού ασχολείται πυρετωδώς με τις δύο μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, απόψε στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή στην Αθήνα. Η 40χρονη - πλέον - στενή συνεργάτιδα του Μητσοτάκη, έχει μεταξύ άλλων τον συντονισμό και την εποπτεία σε κάθε λεπτομέρεια για τις δημόσιες εμφανίσεις του.


Δελφίνος στο ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε δημοσκόπηση για την επόμενη μέρα

Μαθαίνω ότι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε περιφέρεια της Αττικής αντί να έχει ως πρώτιστο μέλημα του το πως θα συμβάλλει για να πάει καλά στις ευρωεκλογές το κόμμα στο οποίο ανήκει, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι τι θα γίνει την επόμενη ημερά στο χώρο της κεντροαριστεράς. Μάλιστα, φέρεται να ήρθε σε επαφή με εταιρία δημοσκοπήσεων προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για λογαριασμό του για το «ποιος μπορεί να ηγηθεί» της πάλαι ποτέ κραταιάς παράταξης σε περίπτωση που ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν καταφέρει να κερδίσει το Σ. Κασσελάκη στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Στην Χαριλάου Τρικούπη ξέρουν ποιος είναι και καλό θα είναι να δώσει και καμία συνέντευξη μέχρι την Παρασκευή για να μην εκτίθεται πως δεν δίνει μάχη υπέρ του ΠΑΣΟΚ.


Γκρίνια για την υπερπροβολή της Μπεκατώρου

Σας πάω τώρα στην Κουμουνδούρου, καθώς έμαθε ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι αρκετοί από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την προβολή που κάνει το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, στην Σοφία Μπεκατώρου. Θεωρούν ότι στην πραγματικότητα όλοι οι συνεργάτες του προέδρου δουλεύουν και πριμοδοτούν την γνωστή Ολυμπιονίκη προκειμένου να βγει οπωσδήποτε ευρωβουλευτής. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ένα κομμάτι της προβολής της έχει αναλάβει και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος την συμβουλεύει για το πως θα κινηθεί. Να σημειωθεί πάντως ότι η υπερπροβολή της Σοφίας Μπεκατώρου πιθανώς να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς οι ψηφοφόροι του παλιού ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιδράσει ιδιαίτερα.


Ο Παναγιωτόπουλος πάει στον ΣΚΑΪ

Καθώς ουσιαστικά τελείωσε η τηλεοπτική σεζόν, αρχίζει να αναπτύσσεται μεγάλη κινητικότητα στα κανάλια για την προετοιμασία της νέας περιόδου. Όπως είναι φυσικό, στην τηλεοπτική πιάτσα το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων αφορά στο αν θα υπάρξουν ηχηρές μεταγραφές τόσο στο ενημερωτικό κομμάτι όσο και σε αυτό της ψυχαγωγίες.  Ενδέχεται, ωστόσο, να υπάρξουν αλλαγές και στα επιτελικά στελέχη. Το λέω αυτό διότι τις τελευταίες ημέρες στους διαδρόμους του Φαλήρου ακούγεται έντονα πως μπορεί να υπάρξει μια σημαντική άφιξη. Αναφέρομαι στις φήμες που κυκλοφορούν για την μετακίνηση του πολύπειρου διευθυντή Χρήστου Παναγιωτόπουλου από το OPEN στον ΣΚΑΙ, που αναζητά εσχάτως τα πατήματά του, ιδίως στο κομμάτι της ενημέρωσης. Βεβαίως, το όνομα του Παναγιωτόπουλου είναι από αυτά που κάθε τέτοια περίοδο είναι στο τραπέζι των σεναρίων, οπότε μένει να δούμε αν αυτές οι φήμες έχουν πραγματική βάση.


Σαρωτή νίκη πέτυχε η ομάδα του Σεβαστίδη στους δικαστές

Αλλαγή σελίδας στο «τιμόνι» της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σαρωτική νίκη όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, πέτυχε η ομάδα του Χριστόφορου Σεβαστίδη ο οποίος επανέρχεται στο «τιμόνι» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Αυτή θα είναι η τέταρτη θητεία για τον Χριστόφορο Σεβαστίδη με την ομάδα του να εκλέγει οκτώ μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης ενώ η ομάδα της απερχόμενης προέδρου, Μαργαρίτας Στενιώτη τέσσερα. Από την πλευρά των Ειρηνοδικών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκλογική διαδικασία εκλέγονται τρία μέλη. Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων από το 2016 μέχρι το 2022. Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του Μαϊου 2022 η ομάδα του είχε εκλέξει έξι συμβούλους ενώ η ομάδα της Μαργαρίτας Στενιώτη, οκτώ.


Άρχισαν τα όργανα στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης

«Πυρά» εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης Γρηγόρης Λέων κατά της δημοτικής αρχής του Μάριου Ψυχάλη. Ο κ. Λέων σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πλήρη αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων από τη διοίκηση» και προσθέτει μεταξύ άλλων πως «αυτή η εξαπάτηση συνοδεύεται από μία αλαζονική συμπεριφορά απέναντι σε όλους». Για την «αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων» ίσως είναι νωρίς να κριθεί η δημοτική αρχής μιας και βρισκόμαστε στους πρώτους μήνες της παρούσας δημοτικής περιόδου, αλλά για την «αλαζονεία» η αλήθεια είναι ότι έχει φτάσει στα αυτιά μας και από άλλες πηγές, τόσο εντός όσο και εκτός δήμου!


Ο Άδωνις λύνει προβλήματα

Ένας επιπλέον νέος μόνιμος αναισθησιολόγος εκρίθη και τοποθετήθηκε στην θέση του την περασμένη Πέμπτη για την ενίσχυση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου – μαιευτηρίου της Αθήνας «Έλενα Βενιζέλου». Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, για τον οποίον τα χειρουργεία του «Έλενα Βενιζέλου» εξακολουθούν να λειτουργούν πλήρως, μάχιμα και κανονικά, παρά το γεγονός ότι ο χειρουργικός τομέας του ιδρύματος συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα, με πρόταση για άμεση αναστολή όλων των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων, επικαλούμενος έλλειψη αναισθησιολόγων. Ασφαλώς, η πρόταση δεν «πέρασε». Πως να δικαιολογηθεί, λοιπόν, ο «επαναστατικός» βερμπαλισμός του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, ο οποίος εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες γραπτή δήλωση, στην οποία αναφέρει με καταφανή υπερβολή και αστοχία: «Eίναι πια προφανέστατο ότι ο μνημονιακός κ. Γεωργιάδης απεχθάνεται οτιδήποτε δημόσιο και κοινωνικό, ότι απεργάζεται τη συστηματική κατάρρευση και απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να ικανοποιήσει πάγια αιτήματα των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία, κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και φυσικά της ιδιωτικής ασφάλισης».


Ο Κουρέτας ξεκίνησε πόλεμο με την κυβέρνηση

Το πρώτο μεγάλο θέμα που του έσκασε στην διάρκεια της θητείας του η οποία βρίσκεται πλέον στον έκτο μήνα,  προσπαθεί να πετάξει στην …εξέδρα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και αφορά το μολυσμένο νερό στη Μαγνησία. Έκανε μία δήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, διαφήμισε τα εγκαίνια του «πρώτου σύγχρονου κέντρου πολιτικής προστασίας της χώρας» και παράλληλα  «έδειξε» τους δημάρχους λέγοντας ότι θα υποχρεούνται πλέον να έχουν κάμερες σε όλα τα σημεία με δεξαμενές. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι ξεκίνησε και διαρροές σε φιλικά του μέσα κι όχι μόνο τοπικά, εναντίον της κυβέρνησης.


Πάει για τον Αύγουστο η λίστα των μεγαλο - οφειλετών

Αναβολή για τις καυτές μέρες του Αυγούστου - πήρε η δημοσιοποίηση της λίστας με τους περίπου 27.000 μεγάλους φοροφυγάδες που έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ στην εφορία. Δεν ξέρω τι εξυπηρετεί αυτή η αναβολή, αντί για το τέλος αυτού του μήνα στο τέλους του επόμενου (31 Ιουλίου). Και όχι πως έχει και ιδιαίτερη σημασία αφού τα περισσότερα από τα χρέη των 107 δισ. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης καθώς μαθαίνω πως αφορούν πτωχευμένες εταιρείες και επιχειρήσεις «φαντάσματα». Αλλά δημοσιοποίηση με σκοπό την «διαπόμπευσή» των μεγαλο-οφειλετών προκειμένου κάποιοι να πιεστούν και να ρυθμίσουν χρέη, τι νόημα έχει με τον ήλιο ντάλα και τον κόσμο στις παραλίες;