Σε δυσχερή θέση βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό ο Θανασάκης ο Παπανικολάου, εντός του Οµίλου Vivartia, αφού πλέον ακόµα και ο ευµενώς διακείµενος, ισχυρός άνδρας του CVC, Φωτακίδης, έχει αρχίσει να κάνει κάτι δεύτερες (και όχι αδίκως) σκέψεις κυρίως για την αποτελεσµατικότητα του συνεργάτη του. Αυτά που χρεώνεται ο Παπανικολάου είναι συγκεκριµένα και κάπως ξεκάθαρα. Το ένα αφορά τους άτσαλους χειρισµούς που έγιναν στην υπόθεση µε τα γεύµατα των µεταναστών, µια ιστορία που ενδέχεται να τινάξει στον αέρα τη Vivartia, αν κρίνω από το γεγονός ότι εδώ και κάτι µήνες έχουν σταµατήσει (εντελώς) οι πληρωµές από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Βλέπετε, η εποχή που ο Παπανικολάου σήκωνε το τηλέφωνο και του απαντούσε ο υπουργός Μηταράκης αποτελεί µια γλυκιά ανάµνηση, που, αν τα πράγµατα εξελιχθούν όπως ακούω, δεν αποκλείω να αποκτήσει και µια ξινάδα! Το δεύτερο θέµα που µέρα µε τη µέρα αποκτά υπόσταση εντός του CVC αφορά κάτι ευρωπαϊκά προγράµµατα εκπαίδευσης εργαζοµένων. Ο Παπανικολάου, που συχνά-πυκνά επικαλούνταν το ονοµατεπώνυµο της γενικής γραµµατέως Αννας Στρατινάκη, φαίνεται να έχει εκµεταλλευτεί (µε την καλή έννοια) τα συγκεκριµένα προγράµµατα.

Ωστόσο, εσχάτως υπάρχουν κάτι καταγγελίες ότι οι συµµετέχοντες σε αυτά τα προγράµµατα δεν συµµετείχαν ποτέ. Γνωρίζοντας τον Παπανικολάου, αποκλείω να έπαιρνε χρήµατα (και δη από το ∆ηµόσιο) χωρίς να έχει παραδοτέο. Με την ευκαιρία να σας πω ότι ο γνωστός µάνατζερ εσχάτως διαφηµίζει και τη φιλική (όπως διατείνεται) σχέση µε την αρµόδια επί των προγραµµάτων εκπαίδευσης των εργαζοµένων, υπουργό ∆όµνα Μιχαηλίδου.