Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ και µε πολύ χαµηλά (;) ποσοστά

Η µάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές έχει πάρει σχεδόν χαρακτηριστικά επιβίωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Έως πριν από λίγες ηµέρες έµοιαζε το κόµµα του κ. Κασσελάκη να έχει καπαρώσει τη δεύτερη θέση και µάλιστα άνοιγε συνεχώς την ψαλίδα µε το κόµµα του κ. Ανδρουλάκη. Εσχάτως, όµως, διαφαίνεται ότι υπάρχει µια αλλαγή κλίµατος και κάνει αρκετούς αναλυτές να έχουν επιφυλάξεις για το τι θα συµβεί το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Είναι ενδεικτικό πως ο γκουρού των εκλογικών προβλέψεων Ανδρέας ∆ρυµιώτης µίλησε (Μega) για το ενδεχόµενο µεγάλων εκπλήξεων και ανατροπών. Και είναι σαφές πως δεν αναφερόταν στην πρώτη θέση, η οποία όχι απλώς είναι καπαρωµένη από τη Ν∆, αλλά ενδεχοµένως να ξεπεράσει ακόµα και το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019, δηλαδή το 33%. Αναφερόταν στην αντιστροφή των ρόλων µεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Σύµφωνα µε τον κ. ∆ρυµιώτη µπορεί εντέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί όχι απλώς στην τρίτη θέση, αλλά αυτό να συνδυαστεί και µε πολύ χαµηλά ποσοστά.

Ο εκλογικός αναλυτής απέδωσε την εκτίµησή του αυτή στο γεγονός ότι µπορεί να απόσχουν οι εναποµείναντες αριστεροί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουν αρχίσει και προβληµατίζονται οι βέροι αριστεροί για τους οποίους τα συλλογικά όργανα είναι θρησκεία. Αυτός τα έχει καταργήσει. Μπορεί να δούµε συνειδητό σαµποτάζ από αριστερούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και η αλήθεια είναι πως αυτό που περιέγραψε ο κ. ∆ρυµιώτης αποτυπώνεται και στις εκτιµήσεις που κάνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία βλέπουν µεγάλη αλλαγή του κλίµατος τις τελευταίες ηµέρες. ∆ιαπιστώνουν, δηλαδή, ότι υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ όχι απλώς αυξάνει τη συσπείρωσή του, αλλά διευρύνει και τα ακροατήριά του µε κόσµο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν µπορεί να αποδεχτεί τον κ. Κασσελάκη.

Οι στόχοι της Νόνης Δούνια

Ίσως από τους πιο αληθινούς λόγους που έχω ακούσει όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου είναι αυτός της υποψήφιας με τη ΝΔ Νόνης Δούνια. Την άκουσα χθες το πρωί να μιλάει και να περιγράφει τους στόχους της λέγοντας πως την απασχολούν πολύ τα κοινωνικά ζητήματα και για τον λόγο αυτό θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά.

Το πρώτο exit poll στις 19.00

Για όλους εσάς τους πιστούς των εκλογών που μπορεί να οργανώσετε ακόμη και εκλογική βραδιά στο σπίτι να γνωρίζετε ότι στις 19.00 θα έχουμε το πρώτο exit poll, στις 21.00 την πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων, ενώ πολύ αργότερα θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε ονόματα. Περίπου στις 00.00 θα αρχίσουμε να βλέπουμε ονόματα, αλλά την επόμενη μέρα θα έχουμε τα ασφαλή αποτελέσματα.

Και ο Νίκος Χαρδαλιάς στηρίζει τον Μπελέρη

Τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, συνάντησε ο υιός του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, Πέτρος Μπελέρης, στο περιθώριο της εκδήλωσης με στελέχη της Αυτοδιοίκησης και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Πεδίον του Άρεως. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ευχήθηκε «Καλή Επιτυχία» στην υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη, αναγνωρίζοντας το εθνικό της πρόσημο. Έτσι, προστίθεται στη λίστα των περιφερειαρχών που στηρίζουν ανοικτά την υποψηφιότητα Μπελέρη, στην οποία συγκαταλέγονται οι Δ. Πτωχός, Α.Τζιτζικώστας, Φ. Σπανός, Ι. Τρεπεκλής και Α. Καχριμάνης. Ο Πέτρος Μπελέρης όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου έχει βρεθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας προκειμένου να επικοινωνήσει την υποψηφιότητα του πατέρα του. Η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι πολύ μεγάλη, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν τον Φρέντη Μπελέρη στην πρώτη πεντάδα των ευρωβουλευτών που θα εκλέξει η ΝΔ.