Έντονο εξοπλιστικό ενδιαφέρον αναμένεται ότι θα έχει το αυριανό ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία, καθώς εκτός από τις εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της D-Day, θα επισκεφθεί μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν.

Το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, ενισχύει κάτι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, στο περιθώριο της συνάντησης των δύο ανδρών, θα επισημοποιηθεί η απόκτηση έξι επιπλέον μαχητικών Rafale και μιας ακόμη φρεγάτας Belharra.

Άξια αναφοράς είναι και μία πληροφορία του Big Mouth, σύμφωνα με την οποία η ηγεσία του Πενταγώνου, εν όψει της νέας παραγγελίας των Rafale, έχει βρει αγοραστή για τα F-16 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.

Πάντως όπως αναφέρει η στήλη του powergame.gr, το γεγονός και μόνο της συνάντησης των Μακρόν - Μητσοτάκη αποκτά εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, για όσους είχαν εντοπίσει το χαμηλό βαρομετρικό που επικρατούσε στις σχέσεις των δύο ανδρών το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Τι αναφέρει το Big Mouth

- Έντονο εξοπλιστικό ενδιαφέρον αναμένεται ότι θα έχει το αυριανό (τρεις μέρες πριν από τις κάλπες της Κυριακής) ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γαλλία, καθώς εκτός από τις εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της D-Day (η ημέρα που ξεκίνησε η απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία το 1944), θα επισκεφθεί μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν. Το γεγονός ότι ο αρχηγός Κυριάκος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, ενισχύει κάτι πληροφορίες που φτάνουν στ’ αυτιά μου, σύμφωνα με τις οποίες, στο περιθώριο της συνάντησης των δύο ανδρών, θα επισημοποιηθεί η απόκτηση έξι επιπλέον μαχητικών Rafale και μιας ακόμη φρεγάτας Belharra. Με τη σχετική ευκαιρία, να σας πω ότι από μια σχετικώς αξιόπιστη πηγή ενημερώθηκα ότι η ηγεσία του Πενταγώνου, εν όψει της νέας παραγγελίας των Rafale, έχει βρει αγοραστή για τα F-16 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Μ’ αυτά και με κάτι ακόμη που φτάνουν στ’ αυτιά μου, το γεγονός και μόνο της συνάντησης (έπειτα από καιρό) των Μακρόν – Μητσοτάκη αποκτά εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, για όσους είχαν εντοπίσει το χαμηλό βαρομετρικό που επικρατούσε στις σχέσεις των δύο ανδρών.

! Με δεδομένη την καλή διαπροσωπική σχέση που έχουν οικοδομήσει οι σύζυγοι των δύο ηγετών, εκτιμώ ότι θα δούμε τις κυρίες Μπριζίτ Μακρόν και Μαρέβα Μητσοτάκη να τα λένε έπειτα από καιρό.