Ο... Λούκι Λουκ της παραπληροφόρησης

Η ταχύτητα µε την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης σκαρφίζεται διάφορες δικαιολογίες, για να φέρει στα µέτρα του οτιδήποτε αφορά τον έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης, ξεπερνά και τον Λούκι Λουκ που πυροβολούσε πιο γρήγορα και από τη σκιά του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το επιτελείο του έχουν δώσει στην κυριολεξία τα ρέστα τους επάνω σε αυτό το µοτίβο παραπλάνησης της κοινής γνώµης, προκειµένου να βγουν και από πάνω. Για να απαξιώσουν την υποχρέωση που έχουν να δώσουν απαντήσεις για την περιουσιακή κατάσταση του κ. Κασσελάκη.

Τη µια ισχυρίζονται πως δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρµα, για να καταθέσει ο Στ. Κασσελάκης το «Πόθεν Έσχες» του, αλλά, όταν αποδεικνύεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, πετάνε την µπάλα στην εξέδρα και στήνουν άλλο αφήγηµα αντιπερισπασµού. Πως -τάχα µου- ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίνει στη δηµοσιότητα τα τελευταία «Πόθεν Έσχες» του, για να συγκριθούν µε αυτό που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης, το οποίο όµως «µπάζει» από παντού, αλλά επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει στήσει µηχανισµό προπαγάνδας στα ΜΜΕ, το θέµα δεν αναδεικνύεται όπως πρέπει. Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης κάνει κουµάντο στα «πετσοταϊσµένα» ΜΜΕ. Αλλά, αφού ο κ. Κασσελάκης θέλει να συγκρίνει ένα αόριστο και θεσµικά ανυπόληπτο excel που έδωσε στη δηµοσιότητα ως γνήσιο έγγραφο της περιουσιακής του κατάστασης, για ποιο λόγο δεν το καταθέτει στον Άρειο Πάγο και ας αφήσει τους πολίτες να βγάλουν τα συµπεράσµατά τους. Αδιαµεσολάβητα.

Δεν ανασκευάζει ο Θανάσης Οικονόμου

Τηλεφώνησα χθες το απόγευμα στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Οικονόμου, να τον ρωτήσω αν σκοπεύει να ανασκευάσει τις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 αναφορικά με τον έλεγχο του «Πόθεν Έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στη σύντομη συνομιλία μας η απάντηση που πήρα ήταν «o νοών νοείτω» και πως «οι πολίτες είναι άνθρωποι έξυπνοι, που δεν τρώνε σανό». Όταν τον ρώτησα αν σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη, επειδή όσα υπαινίχθηκε περί συνδιαλλαγής χαρακτηρίζονται αθλιότητες από όσους βρίσκονταν στην Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής την περίοδο που έλεγχε τον Κ. Μητσοτάκη, μεταξύ αυτών και ο Γ. Βαρεμένος, ο Θ. Οικονόμου δεν φάνηκε πρόθυμος να πράξει κάτι τέτοιο. «Ανέφερα συγκεκριμένα γεγονότα. Από εκεί και πέρα κανένα άλλο σχόλιο» ήταν η απάντησή του.

Επιστολή για το «σούργελο» από την Τασία

Με αφορμή τις καταγγελίες του Θανάση Οικονόμου, ο οποίος «συνέδεσε» τον πλημμελή έλεγχο του «Πόθεν Έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με την τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, κάνοντας υπαινικτικές αναφορές για τον διορισμό της κόρης της στη Βουλή, εμείς επικοινωνήσαμε μαζί της, όπως και με τον σύντροφό της, Θεόδωρο Δρίτσα.

«Δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτό το σούργελο, δεν με αφορά», μας απάντησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία έστειλε και επιστολή στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, που έδωσε βήμα στον Οικονόμου. Ακολούθως επικοινωνήσαμε και με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και σύντροφο της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, κ. Δρίτσα, ο οποίος εξέφρασε «θλίψη και απογοήτευση» για όσα ακούστηκαν για το συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας πως κάπως έτσι οδηγείται σε παρακμή η πολιτική ζωή του τόπου. Κρατάμε πως από την επικοινωνία μας με τον κ. Δρίτσα, κατόπιν σχετικού ερωτήματος, μας είπε πως θα «πρέπει να πάρει θέση ο Αλέξης Τσίπρας».

Την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει απέναντί του κάτι βαριεστημένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δεν τα δίνουν όλα για όλα προκειμένου το κόμμα τους να βρεθεί στη δεύτερη θέση στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, ξαφνικά εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τον στηρίζει, ζητώντας από τον κόσμο να ισχυροποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως αξιόπιστη αντιπολίτευση με την ψήφο του.


Βούλα Κεχαγιά κατά αποπροσανατολισμού

«Με ενοχλεί που έχουμε μονοπωλήσει την ατζέντα με ζητήματα που δεν αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε δημοσιογράφος που φιλοξενούσε την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, εννοώντας τη συζήτηση για την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη. Και αμέσως μετά μας εξηγούσε ότι ο ίδιος ενεπλάκη στην έρευνα για τη Μαρέβα Μητσοτάκη και το σπίτι του Βολταίρου. Προφανώς, όταν ψάχνεις τη Μαρέβα, όπως έκανε και ο διαστημικός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ζητώντας από γνωστό επιχειρηματία να του δώσει κάτι εναντίον της, συνιστά «ερευνητική δημοσιογραφία», αλλά όταν αναζητάς απαντήσεις πώς πλούτισε ο Στ. Κασσελάκης είναι μια «ενοχλητική συζήτηση». Κατά τα άλλα, τα ΜΜΕ είναι «πετσοταϊσμένα», όχι «κασσελόσιτα».

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 6 Ιουνίου