Τους πάντες έχει εκπλήξει στο «γαλάζιο» στρατόπεδο η προεκλογική μαχητικότητα του Άκη Σκέρτσου. Την ώρα που κάποιοι κάνουν κάτι σαν «λευκή απεργία», ο υπουργός Επικρατείας περιοδεύει από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, δίνοντας τον δικό του αγώνα, για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Μετά τη «Μάχη της Κρήτης», ο Σκέρτσος βρέθηκε στον Έβρο περιοδεύοντας σε Καστανιές και Σουφλί. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, σκοπός τής εκεί παρουσίας του ήταν να συνδέσει την ευρωπαϊκή κάλπη με την υβριδική επίθεση του 2020, αλλά και το έργο του φράχτη, που -ως γνωστόν- υποστηρίζεται από την ΕΕ.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας κατά την επίσκεψή του στον φράχτη, η χώρα θωρακίστηκε επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, εξασφαλίζοντας πόρους για την αμυντική θωράκισή τους κ.λπ. Θύμισε δε και μάλιστα on camera την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ακυρώσει το έργο του φράχτη στην ΕΕ και εξήγησε ότι έτσι μόνο μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί και πώς οι ευρωπαϊκές πολιτικές επηρεάζουν τη ζωή μας στην Ελλάδα.

Με απλά λόγια, ο Άκης Σκέρτσος εξήγησε ότι η λάθος ψήφος μπορεί να στερήσει κρίσιμα για την ασφάλειά μας έργα και πόρους.

skertsos_2

skertsos-3

Τι αναφέρει το "Big Mouth"

- Υποθέτω πως οι φανατικοί αναγνώστες της στήλης έχετε αντιληφθεί ότι δεν έχω και ιδιαίτερους λόγους για να αποθεώνω τον υπουργό Σκέρτσο. Πάρα ταύτα, οφείλω να παραδεχτώ ενώπιον Θεού και αναγνωστών ότι με έχει εκπλήξει τόσο στις πρόσφατες βουλευτικές όσο και σε αυτές των ευρωεκλογών για τη μαχητικότητά του. Την ώρα που κάποιοι κάνουν κάτι σαν «λευκή απεργία», ο υπουργός Επικρατείας περιοδεύει από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, δίνοντας τον δικό του αγώνα για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για τη ΝΔ και τον πρόεδρο Μητσοτάκη. Μετά τη «Μάχη της Κρήτης», ο υπουργός Άκης βρέθηκε στον Έβρο (όπου πρέπει να σας πω ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ πηγαίνει πολύ καλά), περιοδεύοντας σε Καστανιές και Σουφλί. Αν κατάλαβα καλά από τα όσα τον είδα να κάνει, σκοπός τής εκεί παρουσίας του ήταν να συνδέσει την ευρωπαϊκή κάλπη με την υβριδική επίθεση του 2020, αλλά και το έργο του φράχτη, που -ως γνωστόν- υποστηρίζεται από την ΕΕ. Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας κατά την επίσκεψή του στον φράχτη, η χώρα θωρακίστηκε επειδή ο Μητσοτάκης κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, εξασφαλίζοντας πόρους για την αμυντική θωράκισή τους κ.λπ. Θύμισε δε και μάλιστα on camera την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ακυρώσει το έργο του φράχτη στην ΕΕ και εξήγησε ότι έτσι μόνο μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί και πώς οι ευρωπαϊκές πολιτικές επηρεάζουν τη ζωή μας στην Ελλάδα. Με απλά λόγια, εξήγησε ότι η λάθος ψήφος μπορεί να στερήσει κρίσιμα για την ασφάλειά μας έργα και πόρους. Πάντως, ανεξάρτητα από τα προεκλογικά, πρέπει να σας πω ότι από τα 75 συνολικά χιλιόμετρα, έχουν ήδη παραδοθεί τα 45 και μέχρι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Μιλάμε για ένα έργο ύψους 170 εκατ. ευρώ, τα οποία εξασφαλίστηκαν έπειτα από ενέργειες της κυβέρνησης του προέδρου Κυριάκου. Μάλιστα, έμαθα ότι πέραν αυτών, έχουν εξασφαλιστεί και κάτι ακόμη εκατομμύρια, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φράχτης στο σύνολο των συνόρων.