Tην ώρα που οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν υψηλά ποσοστά αποχής για τις ευρωεκλογές, η επιστολική ψήφος «πάει τρένο», παρά τον πόλεμο που δέχθηκε από την αντιπολίτευση.

Μέχρι χθες στο ειδικό εκλογικό κέντρο του Περιστερίου είχαν φτάσει πάνω από 176.000 επιστολικές, δηλαδή σχεδόν 90% συμμετοχή σε σχέση με αυτούς που γράφτηκαν να ψηφίσουν επιστολικά, και βεβαίως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι παραδόσεις από τις ταχυδρομικές εταιρείες συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο.

Για να αντιληφθεί κάποιος τη διαφορά που κάνει η επιστολική ψήφος, η στήλη Big Mouth του powergame.gr επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός εκείνων που ψήφισαν επιστολικά μεταφράζεται σε ποσοστό σχεδόν 4% του εκλογικού σώματος που συμμετείχε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

- Πάντως, οφείλω να σας πω ότι την ώρα που οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν υψηλά ποσοστά αποχής για το βράδυ της Κυριακής, έχω την αίσθηση (αν όχι τη βεβαιότητα) ότι θα πρέπει να λέμε ευτυχώς που υπάρχει και η επιστολική ψήφος, η οποία «πάει τρένο», παρά τον πόλεμο που δέχθηκε από την αντιπολίτευση. Μέχρι χθες στο ειδικό εκλογικό κέντρο του Περιστερίου είχαν φτάσει πάνω από 176.000 επιστολικές, δηλαδή σχεδόν 90% συμμετοχή σε σχέση με αυτούς που γράφτηκαν να ψηφίσουν επιστολικά, και βεβαίως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι παραδόσεις από τις ταχυδρομικές εταιρείες συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο. Για να αντιληφθεί κάποιος τη διαφορά που κάνει η επιστολική ψήφος, επισημαίνω ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός εκείνων που ψήφισαν επιστολικά μεταφράζεται σε ποσοστό σχεδόν 4% του εκλογικού σώματος που συμμετείχε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.