Σε «άδειασμα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αρνείται μετ' επιτάσεως τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη λέει ότι εννοείται ότι θα υπάρξουν συγκλίσεις προοδευτικών δυνάμεων μετά τις εκλογές, ιδίως με το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως την ώρα που μιλάει, κάποιος δίπλα του του ψιθυρίζει «πες Τσίπρας, Τσίπρας».
Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από το 1:50 έως και το 2:43

Ο Γιώργος Τσίπρας   στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή  07-06-24

Διαβάστε τι είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές, το οποίο σημαίνει ότι οποιαδήποτε συζήτηση για συγκλίσεις έτσι κι αλλιώς θα ξεκινήσει μετά. Είναι πλειοψηφικό αίτημα το να υπάρξουν διεργασίες και συγκλίσεις από πάρα πολύ κόσμο, τουλάχιστον αυτό είδα στην περιοδεία μου. Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλά πεδία προγραμματικής σύγκλισης ήδη με το ΠΑΣΟΚ (σ.σ σε αυτό το σημείο ακούγεται κάποιος να λέει πες Τσίπρας, Τσίπρας") και αντικειμενικά και αφού το θέλει ο κόσμος, είναι μονόδρομος το προς τα πού θα κινηθούν τα πράγματα, και θα κριθούμε όλοι μας, και κόμματα και στελέχη».

Σημειώνεται πως τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας ανάρτησε στο Twitter ο λογαριασμός @Georghy Zhukov παραθέτοντας μάλιστα όσα είχε πει ο κ. Κασσελάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ANT1 «Πρωϊνό».