Το πιο ισχυρό μήνυμα των Ευρωεκλογών είναι η εκτίναξη της ακροδεξιάς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να δείχνει πως κοστίζει σοβαρά στη Νέα Δημοκρατία. Οι εκροές προς τα δεξιά όλα δείχνουν πως θα αυξάνονται, εφόσον οι εκλογείς συνεχίζουν να βλέπουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζουν τα ανοίγματα προς το Κέντρο, τα οποία και εμφανώς έχουν ενοχλήσει και οδηγούν σε απώλειες τη γαλάζια παράταξη.

Μάλιστα, το πλέον ανησυχητικό για τη Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth, είναι το ότι αν συνεχίσει αυτή η «αιμορραγία», δεν θα αργήσει να συγκροτηθεί ένας χώρος με το 25% του εκλογικού σώματος να ψηφίζει δεξιά, αλλά όχι ΝΔ. Και εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, το μόνο που θα απομένει θα είναι να βρεθεί ένας ηγέτης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει αυτόν τον χώρο, κάτι που έχει συμβεί άλλωστε και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Το πιο ισχυρό μήνυμα της ευρωκάλπης συνδέεται με το άθροισμα των κομμάτων που κινούνται δεξιά της ΝΔ. Εκεί μιλάμε για το απόλυτο Βατερλώ, που συνδέεται κυρίως με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Πέραν τούτου, είναι σαφές ότι τα διαρκή ανοίγματα Μητσοτάκη προς το κέντρο έχουν ενοχλήσει τη δεξιά πτέρυγα, με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός νεοδημοκρατών να μετακινηθεί προς τα συγκεκριμένα σχήματα. Όσο λοιπόν οι ψηφοφόροι βλέπουν ότι η ΝΔ εξακολουθεί να είναι αφιλόξενη για τις ιδέες τους, τόσο θα αυξάνονται οι εκροές προς τα δεξιά. Και ξέρω ότι πάλι ο αρχηγός Κυριάκος θα δεχτεί εισηγήσεις που θα του λένε ότι όλοι αυτοί έχουν ήδη φύγει από τη ΝΔ. Εν μέρει είναι σωστό αυτό, όμως αν κάθε φορά χάνει από 4%-5% προς τα δεξιά, σε λίγο θα συγκροτηθεί ένας χώρος με το 25% του εκλογικού σώματος να έχει δεξιά χαρακτηριστικά και να μην ψηφίζει ΝΔ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως είδαμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όταν υπάρχει έτοιμη πελατεία, ύστερα από λίγο βρίσκεται και ο ηγέτης που θα τεθεί επικεφαλής και θα την εκπροσωπήσει.