Σε πανικό βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστηµα ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, δίνοντας δεξιά κι αριστερά δηµοσιεύµατα για το πόσο καλός και επιτυχηµένος είναι. Προφανώς δεν καταλαβαίνει ότι µπροστά στο σκάνδαλο µε την επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους που δεν έχει εισπράξει η δηµόσια τηλεόραση από τους ενεργειακούς παρόχους, όλα τα άλλα µε το ERTflix και τα υπόλοιπα είναι σαν να λέµε ότι πας να αντιµετωπίσεις µια νεοπλασία µε ασπιρίνες.

Ο πρόεδρος Ζούλας, αντί να πέσει πάνω καταπάνω στο πρόβληµα, ψάχνει (λέει) να σταµατήσει τον Κουρτάκη (αυτό µου είπαν) από το να γράφει. Γνωρίζοντας τον δηµοσιογραφικό όγκο του ανδρός, δεν σας κρύβω ότι αποκλείω αυτός ο υπέροχος επαγγελµατίας να έκανε οποιαδήποτε σκέψη που να προσεγγίζει τη λογοκρισία οποιουδήποτε δηµοσιογράφου ή Μέσου. Αλλωστε, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, και ο Ζούλας είναι τόσο καθαρός, που, για να δοκιµάσει προφανώς την αποτελεσµατικότητα της κεντρικής κυβέρνησης, ζήτησε να περάσει µια τροπολογία που θα «έσβηνε» τα οφειλόµενα που σχετίζονται µε το ανταποδοτικό τέλος των ενεργειακών παρόχων, το οποίο δεν έχει εισπραχθεί από την ΕΡΤ επί των ηµερών του.

Επειδή δεν τον έχω τόσο επιπόλαιο, αποκλείω να έχει ζητήσει (ο Ζούλας) µια τόσο σκανδαλώδη τροπολογία, που αυτοµάτως µπλέκει, εκτός από τον ίδιο, και τον υπουργό που θα την υπογράψει. Αν και δεν το πίστευα, µια καλή πηγή µε διαβεβαίωσε ότι όντως από την ΕΡΤ (προφανώς ερήµην του Ζούλα) ζητήθηκε η ψήφιση µιας τροπολογίας που θα αθώωνε την κορυφαία παρατυπία.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ είµαστε για να συµπαρασταθούµε στον πάνω απ’ όλα επιτυχηµένο Ζούλα, που, όπως αντιλαµβάνοµαι, επιχείρησε, µε την καλή πάντα έννοια, να τη βγάλει στη… ζούλα. Ωστόσο, εκείνο που παρέβλεψε µέσα στη ζαλάδα που προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους η επιτυχία είναι ότι κάποιοι άλλοι που δεν απέδωσαν το ανταποδοτικό οδηγήθηκαν κανονικά στη φυλακή. Οχι ότι πιστεύω πως στην Ελλάδα θα διανοηθεί δικαστής ακόµα και να καλέσει για καφέ τον Ζούλα, γνωρίζοντας τη συµβολή του στο Εθνος.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά» στις 8/6