Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής οι φήμες για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση όλο και «φουντώνουν», ενώ, όπως όλα δείχνουν, η ώρα των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα έχει φτάσει, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης Big Mouth του powergame.gr, κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει, καθώς ο πρωθυπουργός σκέφτεται να προχωρήσει σε μερικές αλλαγές (συγκεκριμένα πέντε-έξι) στο κυβερνητικό σχήμα.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Προ των πυλών μεγάλος ανασχηματισμός - Θα αξιοποιηθούν βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικοί - Το παρασκήνιο της προετοιμασίας

Ωστόσο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η στήλη, επειδή ο ανασχηματισμός διαχρονικά και σταθερά ήταν μια κίνηση που εκτός των άλλων εμπεριείχε το χαρακτηριστικό του αιφνιδιασμού, τίποτα δεν είναι σίγουρο σε σχέση με τις πολυδιαφημισμένες, τις τελευταίες ώρες, αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, οπότε ας «κρατάμε μικρό καλάθι»…

Μπαράζ συναντήσεων Μητσοτάκη με υπουργούς

Ανεξάρτητα, ωστόσο, με το τι τελικά θα αποφασίσει και εν συνεχεία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, χθες, Δευτέρα -την επόμενη κιόλας των ευρωεκλογών- πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς και άλλα πρόσωπα που συμβουλεύεται διαχρονικά, όταν είναι να πάρει σημαντικές αποφάσεις.  

Σύμφωνα με το Big Mouth, o Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε αρχικά τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος είχε, μάλιστα, ετοιμάσει κάτι νούμερα, σε σχέση με τις απώλειες που είχαν όλα τα κόμματα και κυρίως με ένα επιχείρημα, ότι δηλαδή όλοι «έχασαν».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, κατά τις πληροφορίες, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, και Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με δύο από τους ανθρώπους της επικοινωνίας, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, και τον επικοινωνιολόγο, Θωμά Βαρβιτσιώτη.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδειχνε ψύχραιμος, ενώ «δεν άνοιξε τα χαρτιά του» προς τους συνομιλητές του, σε σχέση με τον ανασχηματισμό.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει το Big Mouth σήμερα ΕΔΩ.