H χθεσινή κοινή συνέντευξη των Μελισσανίδη-Ηλιόπουλου επισημοποίησε τo deal πώλησης της ΑΕΚ, το οποίο πρώτη η στήλη Big Mouth του powergame.gr είχε αποκαλύψει προ ημερών.

Διαβάστε εδώ: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πουλάει την ΑΕΚ - Στα χέρια του Μάριου Ηλιόπουλου της Seajet θα περάσει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχοντας πλέον επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει, όταν η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ βρισκόταν στη Γ’ Εθνική, έκρινε σκόπιμο ότι είναι το κατάλληλο timing για να αποχωρήσει και να παραχωρήσει τα ηνία της στον γνωστό ακτοπλόο Μάριο Ηλιόπουλο της Seajet.

Με την ευκαιρία της συμφωνίας μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι συνεργάζονταν τα τελευταία χρόνια, η στήλη προχώρησε σε ένα παρασκηνιακό «who is who» του νέου αφεντικού της ΑΕΚ. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Big Mouth, ο Μάριος Ηλιόπουλος συνυπήρξε στο Κολλέγιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όντας έναν χρόνο μεγαλύτερος. Μάλιστα, ο Έλληνας εφοπλιστής υπήρξε και βαθιά πολιτικοποιημένος, αναπτύσσοντας δράση στους «Ελεύθερους Μαθητές» του Μάκη Βορίδη, με τον οποίο διατηρεί διαχρονικά καλή σχέση. Στους Ελεύθερους Μαθητές του Κολλεγίου γνώρισε και τον εκδότη της «Δημοκρατίας» και στενό φίλο του Μελισσανίδη, Γιάννη Φιλιππάκη.

Πάντως, παρ' όλη τη συνύπαρξη των Μητσοτάκη-Ηλιόπουλου στο Κολλέγιο, να σημειωθεί ότι μιλάμε για δύο εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες. Ο μεν πρωθυπουργός ήταν ένας αθλητικός τύπος και έκανε παρέα με αντίστοιχης κατηγορίας παιδιά, ο δε νέος πρόεδρος της ΑΕΚ υπήρξε και παραμένει ένας παθιασμένος γλεντζές.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

Το deal Μελισσανίδη – Ηλιόπουλου για την ΑΕΚ…

- Εδώ, σ’ αυτήν τη στήλη, που κάνει μια μοναδική καριέρα (οφείλω να ομολογήσω) σε όλες τις μεγάλες αποκαλύψεις, διαβάσατε προ ημερών για το deal πώλησης της ΑΕΚ από τον ιστορικό (πλέον) ηγέτη της ομάδας, Δημήτρη Μελισσανίδη, στον νέο ιδιοκτήτη, Μάριο Ηλιόπουλο. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ήρθε η επιβεβαίωση, με την κοινή συνέντευξη των δύο ανδρών να επισημοποιεί τη σχετική συμφωνία. Θα αποφύγω τα γνωστά πανηγύρια των «δικαιωμένων δημοσιογράφων», που ως γνωστόν όλα τα έχουν πει και γράψει πριν γίνουν, και θα περιοριστώ στο γεγονός ότι το big mouth ήταν αυτό που αποκάλυψε μία ακόμη είδηση (δηλαδή έκανε τη δουλειά του και τίποτα παραπάνω) που συντελέστηκε σε τούτη εδώ τη χώρα. Τα υπόλοιπα σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα κρίνουν όσοι μας διαβάζουν, γι’ αυτό και δεν χρειάζονται επεξηγήσεις και θριαμβολογίες. Άλλωστε, εσείς ξέρετε πού θα διαβάσετε πρώτοι αυτά που θα συμβούν σε πολύ λίγο.

…ο Μητσοτάκης και η θητεία στους Ελεύθερους Μαθητές του Βορίδη

- Με την ευκαιρία του deal Μελισσανίδη – Ηλιόπουλου, να σας πω ότι ο τελευταίος συνυπήρξε στο Κολλέγιο με τον πρόεδρο Μητσοτάκη, όντας έναν χρόνο μεγαλύτερος. Μάλιστα, πρέπει να σας πω ότι το νέο αφεντικό της ΑΕΚ υπήρξε και βαθιά πολιτικοποιημένος, αναπτύσσοντας δράση στους Ελεύθερους Μαθητές του Μάκη Βορίδη, με τον οποίο διατηρεί διαχρονικά καλή σχέση. Αν δεν το πιάσατε το υπονοούμενο, ο συναγωνιστής Ηλιόπουλος είχε διαγνώσει αυτό που συμβαίνει στην ήπειρό μας πολλά χρόνια πριν, υιοθετώντας την ολίγον extreme προς τα δεξιά ρητορική του υπουργού Μάκη. Στους Ελεύθερους Μαθητές του Κολλεγίου γνώρισε και τον εκδότη της «Δημοκρατίας» και στενό φίλο του προέδρου Μελισσανίδη, Γιάννη Φιλιππάκη. Τα αναφέρω όλα αυτά για να αρχίσουμε να γνωρίζουμε άγνωστες πτυχές της ζωής και της μέχρι τώρα πορείας του προέδρου Μάριου.

! Επειδή σας έγραψα για τη συνύπαρξη στο Κολλέγιο των Μητσοτάκη – Ηλιόπουλου, σπεύδω να σημειώσω ότι εδώ μιλάμε για δύο εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες. Ο μεν αρχηγός Κυριάκος ήταν ένας αθλητικός τύπος και έκανε παρέα με αντίστοιχης κατηγορίας παιδιά, ο δε πρόεδρος (της ΑΕΚ) Μάριος υπήρξε και παραμένει ένας παθιασμένος γλεντζές, έχοντας κολλήσει χιλιάδες ένσημα στα μπουζούκια.