Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής ενδεχομένως να ταρακούνησε τις μέχρι πρότινος βεβαιότητες που κυρίευαν το μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Διαβάζοντας, λοιπόν, το αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός όχι μόνο αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο περί μιας λανθασμένης απόφασης, που ελήφθη σε ακόμη πιο λανθασμένο timing, αλλά, όπως αναφέρει και το Big Mouth του powergame.gr, δεν θα διστάσει απόψε στη συνέντευξη του στον Σρόιτερ να κάνει την αυτοκριτική του. Κυρίως ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να στείλει μήνυμα στο κοινό που δεν πήγε να ψηφίσει και είναι ενοχλημένο από τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Επειδή, όμως, όλα αυτά τα λάθη κάποιοι τα εισηγούνται στους ηγέτες, σύμφωνα με τη στήλη, ο Μητσοτάκης σαν να έχει λίγο χολώσει μ’ αυτούς που επέμειναν στον σχετικό νόμο.

Αναφορικά με τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο του Alpha, πέραν της εκτενούς αναφοράς στην πυρηνική οικογένεια, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να ζητήσει και συγγνώμη για τα λάθη που έκανε. Επίσης, δεν αποκλείεται να επιχειρήσει και άνοιγμα προς το εσωτερικό του κόμματος, ενώ κάτι θα πει και για τον επόμενο Επίτροπο στην Ε.Ε.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

-Το μετεκλογικά παρήγορο που με κάνει να νιώθω ότι η σοφία που επέδειξε ο λαός στην πρόσφατη κάλπη ενδεχομένως να ταρακούνησε τις μέχρι πρότινος βεβαιότητες που κυρίευαν το υπέροχο μυαλό του προέδρου Μητσοτάκη έχει να κάνει με το γεγονός που θέλει τον πρωθυπουργό να κάνει την αυτοκριτική του, σε σχέση με το λάθος που έκανε με τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Διαβάζοντας, λοιπόν, το αποτέλεσμα, όχι μόνο αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο περί μιας λανθασμένης απόφασης, που ελήφθη σε ακόμη πιο λανθασμένο timing, αλλά, όπως με πληροφορεί η περιφερειακή πηγή που διαθέτω στην κεντρική κυβέρνηση, δεν θα διστάσει απόψε στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον Σρόιτερ να πει mea culpa. Κυρίως ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να στείλει μήνυμα στο κοινό που δεν πήγε να ψηφίσει και είναι ενοχλημένο από τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Επειδή, όμως, όλα αυτά τα λάθη κάποιοι τα εισηγούνται στους ηγέτες, έμαθα από την (περιφερειακή) πηγή μου ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης σαν να έχει λίγο χολώσει μ’ αυτούς που επέμειναν στον σχετικό νόμο. Τους Σκέρτσο, Πατέλη και την Κύρα Κάπη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πλέον έχει ελάχιστη σημασία να κλαψουρίζει κανείς πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα. Το θέμα είναι, από τη στιγμή που έχουν κατανοήσει το λάθος (και πρόκειται περί λάθους), να μην το επαναλάβουν. Να αποφύγουν στο μέλλον να ψηφίσουν έναν νόμο που αφορά το πολύ 300 ανθρώπους, την ίδια στιγμή που περνά απέναντι 3 εκατομμύρια νεοδημοκράτες. Και το χειρότερο; αφού σε λάθος timing ψηφίσουν τον νόμο, να μην ξαναπάνε να το πανηγυρίσουν έξαλλα, παρέα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

! Και επειδή αναφέρθηκα στη συνέντευξη Μητσοτάκη, να σας πω ότι εξ όσων πληροφορούμαι, πέραν της εκτενούς αναφοράς στην πυρηνική οικογένεια, δεν αποκλείεται να ζητήσει και συγγνώμη για τα λάθη που έκανε. Επίσης, κάτι μου λέει ότι θα επιχειρήσει και άνοιγμα προς το εσωτερικό του κόμματος, ενώ κάτι θα πει και για τον επόμενο Επίτροπο.